Vuna i pribor za šišanje ovaca

Cena novog modela masinice je do 40 000 din.
Cena starijeg modela 45 000 din.
Sto se kaze - Ako ne znas sta je dobro, gledaj sta je skupo.

Da ne kopiram ceo post, odgovaram ovako. Na pojl. sajmu 2012. sam na štandu jedne firme prodavao pored svega i svačega vezanog za ovčarstvo i stariji model heiniger mašinice, čuo more hvale za stari model i odmah posle toga postao vlasnik jedne i ni malo se nisam pokajao, iskreno jedino što mi je "zasmetalo" je ta ergonomija.
Cena starijeg modela je sa PDV-om bila 43800 RSD, novi model sa PDV-om nije više od 39000 RSD. Karakteristike su kao što ste naveli, sada sam gledao i na sajtu.
Mislim ukratko da su sa novim modelom ispravili sve što na starom nije bilo savršeno. :ppozdrav:

Tesko da se sa novim modelom bilo sta sem estetike promenilo, cak je 50e jeftiniji od starijeg, a stariji model je vec par godina na nasem trzistu i cena mu ne opada.
Tokom praznika, noviji model se mogao kupiti za 35 000 din.
Vec proverenu i dokazanu stvar ne bi trebalo menjati, mada kod Heiniger-a ne bi smelo da bude greske.

Tesko da se sa novim modelom bilo sta sem estetike promenilo, cak je 50e jeftiniji od starijeg, a stariji model je vec par godina na nasem trzistu i cena mu ne opada.
Tokom praznika, noviji model se mogao kupiti za 35 000 din.
Vec proverenu i dokazanu stvar ne bi trebalo menjati, mada kod Heiniger-a ne bi smelo da bude greske.

Mogla se kupiti i za manje para ko može da odbije PDV. Nešto niža cena može da bude opravdana na mnogo načina, trebalo bi možda sačekati sajam u NS, možda bude nekih sajamskih popusta...

Pozdrav,ovde se spominje vuna pa da ne otvaram novu temu....zna li neko neku vunovlačaru,ranije je to bilo u Badovincima,gde može poštom da se pošalje vuna na preradu a da se nazad dobije pređa....hvaaala

Pozdrav,ovde se spominje vuna pa da ne otvaram novu temu....zna li neko neku vunovlačaru,ranije je to bilo u Badovincima,gde može poštom da se pošalje vuna na preradu a da se nazad dobije pređa....hvaaala

Druže, ne verujem da nemaš nikog bližeg, ali u mom kraju u Zavlaci (varošica na 27-om km puta LO-VA) postoji još vunovlačarska radnja, mi svake godine odnesemo opranu vunu i dobijemo određenu količinu opredene, čak i boju možeš da biraš.. E, sad nzm kako bi i da li bi moglo da se ugovori poštom i koliko bi ti se to isplatilo:sta: ali, možda ti mogu nabaviti br. telefona ako hoćeš? Pozdrav!

Druže, ne verujem da nemaš nikog bližeg, ali u mom kraju u Zavlaci (varošica na 27-om km puta LO-VA) postoji još vunovlačarska radnja, mi svake godine odnesemo opranu vunu i dobijemo određenu količinu opredene, čak i boju možeš da biraš.. E, sad nzm kako bi i da li bi moglo da se ugovori poštom i koliko bi ti se to isplatilo:sta: ali, možda ti mogu nabaviti br. telefona ako hoćeš? Pozdrav!

Može ako nije problem nabavi br.pa ću zvati da vidim...hvala

Hteo sam da budem siguran,da dobijem prave vesti sa pravog mesta,pa sam kontaktirao Heiniger iz Švajcarske u vezi njihovih mašinica za šišanje ovaca.
Rekao sam da se dvoumim izmedju njihovih proizvoda Xpert i Xtra i zamolio ih da mi preporuče bolji model,tačnije da mi kažu prednosti i mane oba modela.
Izmedju ostalog,dobio sam sledeće odgovore:
The new model Xpert has the following advantages:
- Less weight
- Shorter body
- Less noise
- Less weight
- Less vibrations
- Same power as the Xtra

So there is basically no reason to work with the Xtra.

Na postavljeno pitanje o razlici u cenama,odgovor:
These price differences are set from our local dealer.
We do not have any influence on this one.
Both machines offer the same quality.
In the end you have to decide which machine fits your demand the most.

Posle detaljne analize sa ljudima iz Heiniger-a saopštio sam im odluku,njihova reakcija je:
This is a good decision.
Please keep in mind, that you still have to maintain the machine.
Lubricate the blades on a regular basis.
Never hold it into liquid to clean the shearinghead.
Grind the blades often
Don’t work with too much pressure.
Store the machine in dry and warm place.
Read the instructions manual.
This will help to keep a beautiful machine for ages.

Meni je pomoglo pri konačnoj odluci.
Danas kupljen Heiniger Xpert. Sa popustom-37 000 din.
fjdj47.jpg

Nema za te pare da valja.imas za 100 evra kineske,korejske koje li su,al su jako teske,a ja bih rekao i spore,prava masina Heiniger ili onaj Liester kako vec su nesto ispod 400 evra.

Stanicu da li ste probali masinicu? Kakva su iskustva? Planiram za sajam da se izbacim za 300 e, ako ne onda cu jos ovu sezonu makazama...

Evo, kao sto sam rekao, mogu da dam samo par saveta sto se tice sisanja ovaca masinicom, jer nisam zaduzen za sisanje. ::namigivanje::
Uglavnom, u odnosu na makaze dosta je brze, lakse, a i ovce izgledaju "lepse".
Ovako...
Pre svake ovce ulje se sipa u rupicu u sredini masinice i malo po nozevima i ceslju.
Kad se zavrsi sisanje ovce, otpuste se nozevi (tockic gore) i masinica se stavlja u rastvor (pola feri pola voda) tako da je u rastvoru samo deo masinice koji se koristi u sisanju, odnosno u rastvoru su samo noz i cesalj.
U zavisnosti od kolicine masnoce i prljavstine koja se nahvatala na nozu i ceslju toliko masinica ostaje u rastvoru, dakle drzi se sve dok ne spadne ta prljavstina (5min-10min).
Izvadi se iz rastvora (feri/voda) , obrise se suvom krpom, skine se prljavstina ako je ima.
Masinica se podmaze (sipa se ulje u rupicu), zavrne tockic i nastavlja se sisanje.
Bitno je da se koza ovce ne nabora prilikom sisanja, kako ne bi doslo do povrede/posekotine kod ovce.

Da ne kopiram ceo post jer se slažem sa gotovo svim što je kolega napisao, samo dodajem da se nož i češalj potapa u naftu, jako dobro se skida prljavština, sa ferijem nismo probali. :ppozdrav:

Nazad
Vrh