Vuna i pribor za šišanje ovaca

Sa heinigerom ces sigurno uzivati,lagana je i tiha,probao sam kod nih u prodavnici,ja sam na to gledao ovako,sisanje placam 200 din.masinica je bila 8000.kad osisam 40 ovaca isplatice se,pa i da crkne posle toga opet se isplatila,prosle god.sam osisao 17 kom.a ti mozes biti siguran da heiniger nece crci ni posle perioda za otplatu.a i ako se nesto desi imas servis i uvek se kvar moze otkloniti sto kod mog kineza nije slucaj.

Ja sam kupio istu takvu,i bas po toj ceni.radi sasvim solidno,jedino sto je bucnija i teza od profesionalnih.zadovoljan sam.I jos dvojica bivsih forumasa su kupili bas tu masinu i obojica su zadovoljni.imas ovde i slike kako je kolega Rale sisao sa njom,negde oko 10strane ove teme cini mi se.

Pozdrav kolege . Zbog uslova i mesta imam za sad samo 30 komada vitemberg ovaca,tako da je bezsmisleno da kupujem masinu za sisanje od 300-400 evrica.

Svako ima svoje, ali sam i dalje pristalica teorije da nisam dovoljno bogat da kupim jeftinu stvar, dve godine sam šišao odličnim francuskim makazama, radio sam na polj. sajmu 2012. za jednu slovenačku firmu, dobio novac i odmah kaparisao Heiniger mašinicu, a tada sam imao 6x manje ovaca od vas kolega. :ppozdrav:
To nije stvar koja se kupuje za mesec ili dva, gledano na dug rok po meni vrlo isplativa investicija.

Ako cemo tako,i ova BEIYUAN masinica je isplativa popot HEINIGERA,zasto?iz prostog razloga sto je sisanje po ovci 200 dinara,znaci ona sama sebe isplati za 40 sisanja,posle moze i da je baci,i da kupi profesionalnu,a ako je koristi i odrzava na nacin opisan u ovoj temi mora da traje i dosta duze.Slazem se ja da je uvek bolje profesionalno,i sav alat sad kupujem profesionalan,ali ipak za HEINIGER masinu treba odvojiti cela 4 jagnjeta,mozda neko zna bolji nacin da potrosi 400eura,moze da prosiri objekat za te pare,npr.Naravno svako ima svoje,pozdrav:ppozdrav:

Колега свако има своју теорију размишљања, лепо си рекао.
Та као и ова машиница имају амортизациону вредност, 8000 РСД + два оштрења ножева и једно оштрење чешља ( око 1000 РСД ) = око 9000 РСД.
45 оваца / 200 РСД по овци = 9000 РСД
Али њена амортизациона вредност није у том тренутку 0 РСД тако да се отплатила и много пре, нпр. са 20 оваца. :ppozdrav:
Није баш 400 европских, али 380 сигурно јесте. :osmeh:

Priznajem potkovan si osnovima ekonomije,svaka cast.Jos je profitabilnije ako se poznaje neko ko radi u masinskim radionicama,meni su naostrili noz i cesalj za dzabe.42500 Heiniger u Clairu,provereno pre nedelju dana,priznajem svaki put kad odem u tu prodavnicu uzmem tu masinu u ruke:osmeh:

Moja je osisala prosle godine 17 ovaca.i radi normalno,kao sto rekoh napisao sam negde postupak kako se masina cuva po savetu Rajka iz Gornjeg Milanovca,ja je jos dodatno izduvam kompresorom.Ove godine ce najverovatnije biti za sisanje jos 20 ovaca,pa ako neko sumnja nek saceka da vidi kako cu ja proci ove godine i neka onda odluci.Da li si uzeo bas ovu BEIYUAN ili mozda STRAUS?

Svaka masina za sisanje ako se pravilno odrzava moze dugo da sluzi za ove jeftine neznam cuo sam od ljudi da su osisali par stotina sa njima ali cuo sam da nisu mogli ni dvadeset sve je izgleda od masine do masine ili od vlasnika do vlasnika zato sam se ja ipak odlucio za skuplju i sigurniju varijantu mada pre par godina nije ni imalo u ponudi jeftinih masina kada sam kupovao svoju.

U ponudi ima dve marke,kao sto sam pitao kolegu,ja imam tu Beiyuan,a ova straus mi izgleda jako nekvalitetna,imao sam i nju u ponudi,opet mi se ovaj beyuan cini kao iole ozbiljna firma naravno za hobi masine,jer oni proizvode i profesionalne masine kakve koriste australijski profesionalni sisaci ovaca,ima slika koju je postavio kolega Slavisa na prvim stranama ove teme.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=4eX4F1LRxHY

Poslednja izmena:
Priznajem potkovan si osnovima ekonomije,svaka cast.Jos je profitabilnije ako se poznaje neko ko radi u masinskim radionicama,meni su naostrili noz i cesalj za dzabe.42500 Heiniger u Clairu,provereno pre nedelju dana,priznajem svaki put kad odem u tu prodavnicu uzmem tu masinu u ruke:osmeh:

Nije reklama, ali imam odličnog majstora za oštrenje ručnih makaza, noževa i noževa i češljeva za mašinice, čovek je surovi profesionalac, ako nekome zatreba neka se javi na pp.
Kolega Savo što je najgore od svega i ja je svaki put uzmem u ruke kada uđem u prodavnicu krenem od električnih pastira, pregledam sve, napravim krug i na kraju uzmem mašinicu u ruku. :osmeh:

Kina je zemlja porekla vecine ovih jeftinijih masina za sisanje,ako nam kazes marku masinice na primer BEIYAN ili STRAUS,tu ti mogu reci koja je bolja.koja te konkertno interesuje?

samo pitam prodavac koji proizvoda on kaze kina i dobar masina sisanje, neznam koji marke beiyan ili straus. cena 14000 din na pijac. nista neznam o vuna sisanje ni makaze sece vuna, a sada moram sisanje vuna.

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
Nije tako strašno šišati makazama, nije ni teško kad se navikne, meni treba oko 20 minuta po ovci.

Nazad
Vrh