Vuna i pribor za šišanje ovaca

Evo i par slika Heiniger mašinice, kako vršite podešavanje šrafa koji steže nož i češalj ?

Rajko je pisao lepo o podesavanju,pratis zvuk i rad masine i stezes taman koliko treba cim zavrsis ovcu popustas i gasis dok nozeve potapas u feri - voda mesavinu
na ovaj nacin i kinez radi extra a ta masina ce tako da traje vecno:)

Probao sam mašinicu, mišljenja su podeljena. :osmeh:
Mašina kao mašina izgleda zaista savršeno, lepo leži u ruci, lako i lepo šiša, ali je problem samo šišanje, ošišao sam jedno jagnje, malo mu zakačio kožu, dezinfikovao rane povidonom, očistio detaljno mašinicu i čakam proleće i obuku jednog kolege koji šiša preko hiljadu ovaca svake godine, jedno je www.youtube.com, a drugo kada se mašinica uzme u ruke. :ppozdrav:

Ja jos nisam sam osiso kompletno ni jednu ovcu ili jagnje,ucim,sisam jednom stomak,jednom ledja i tako,mada imam ucitelja ko i ti profi,jos me tera da idem da ucim sa njim,ima toliko posla da nemoze da pstigne,oko sisa mi frka,masinica je odsece ko od sale,mada sam se malo naviko,problem je bio ona jacina pritiska noza ka kozi,da bi ona sisala kako treba i drzanje same ovce jer su krupne,jedva je sam obalim,i na drugom sisanju su mi bukvalno tri ustajale i to tako da se nisam izmako pukla bi me za sve pare.Definitivno sam primetio kad se ovce sisaju cim su dvojica odma panika,kad sam sam sa njima i sisam ovcu nit mrda ovca nit one druge,ipak probo sam nekoliko Hainiger je definitivno najbolja.Matke niko se nije naucen rodio.

Upravo tako kolega milossoumi kada sam gledao snimak izgledalo je jako lako, ali....:osmeh:
Proleće će reći svoje, a jagnjad ću ako stignem ošišati makazama.

Upravo tako kolega milossoumi kada sam gledao snimak izgledalo je jako lako, ali....:osmeh:
Proleće će reći svoje, a jagnjad ću ako stignem ošišati makazama.
osisao si jedno sa sledecim ide lakse,posle 5. si vec mali profi veruj mi...to je moje iskustvo bar,snimak je smernica kao i saveti s foruma ovog koji su odlicni a zanat peces sam ko voznja bicikla
nigde ne zuris vezi jagnje i polako...deo po deo,kad se umoris ugasi pa opet....sigurno je lakse od makaza,to gde poseces dezinfikujes i zaraste,nikom nista

pozdrav, sto se tice masine, nemam primedbe mnogo lakse je raditi s njom nego sa rucnim makazama, ali imam jedan problem, zakacio sam kablu i pri slobodnom padu se polomio deo ceslja, tj. donjeg fiksnog dela, da li neko zna da li ima negde da se kupi

Koju masinu imas?Kabel mozes da zamenis i sam,a mozda bolje neki elektricar da ti to uradi.a cesalj i noz se kupuju u kompletu.U prodavnicama ih ima samo za profesionalne masine.

pozdrav

masina je aesculap econom gt 274/284/294
dobijena na poklon- kazu da je francuski proizvod

Pogledao sam na int.mislim da sam pronasao tu masinicu.za nju mislim da ovde nema delova,jedino da ti neko poruci na e bay jer je verovatno tako i kupljena.ovde mozes kupiti ovakav komplet i kosta oko 4000 dinara.bar je tako bilo.
images

hvala Vam savo, to je taj noz-cesalj, jos samo da nadjem gde i kako da ga porucim, ili mozda znate Vi?

Kolega tabak ako je nož i češalj isti kao na slici, verovatno odgovaraju noževi od Heiniger mašinice, da li imate negde da probate da stavite Heiniger nož i češalj, kod nas je bio pre par meseci oko 3630 RSD ?

Firma Clair Novi Sad.ako si 100 % siguran da heiniger komplet odgovara mozes kontaktirati ovu firmu(nadjes na Google) i oni ce ti poslati brzom postom.Eto,Matke zna tacnu cenu,a i ja sam primetio da su jeftiniji nego sto je Sarabanac platio u Inpaku.
Kod mene su na kineskoj masinici isti noz i cesalj kao na profesionalnoj marke Heiniger,mozda ovo pomogne.

Da, poredili smo cena Inpak-a i Clair-a, jedino što je bilo jeftinije na štandu Inpak-a je bio ultrazvuk za ovce i koze, nekih 5, 6 K. Mašinica je kod Mace bila jeftinije oko 3 K, kompletan program horizont pastira i opreme, većina stvati je imala malo, ali malo niže cene. :ppozdrav:

Nazad
Vrh