Vuna i pribor za šišanje ovaca

Enti ja ove ovce imam tek godinu dana,a prvo sisanje je bilo pre 6 godina. :)

Ja cu morati mog januarskog ovnica jos malo da osisam,a kako je ova vatra krenula i ovce cu ponovo osisati koje su osisane pre 2 meseca.

Evo da kazem cenu Hainiger masinice u Svajcarskoj posto sam obeco,okruglo 400 svajcaraca,neznam tacno koliko je to evra,juce je cale pazario,posto je u gostima tamo.

Kolega milossoumi razlika u cenama kod njih i nas je oko 17 CHF što je oko 1640 RSD, po meni to nije velika razlika, uz oslobađanje PDV-a, kod nas može da se kupi za tačno 33046 RSD što je oko 342 CHF i garancija je mislim dve godine, ali nisam siguran. :ppozdrav:

Danas sam sve stavio na papir, nisam računao oslobađanje PDV-a, ali uz mašinicu po 40300 RSD + jedan nož Heiniger za 2000 RSD, i redovno oštrenje ( posle svakih 20 ovaca nož i 40 češalj ) treba da se ošiša 248 ovaca, ako se uzme da je šišanje 200 RSD sa orezivanjem papaka.
p.s. Kod Heiniger mašinica mi se sviđa što imaju prekidač koji je autoatski isključuje i onemogućava njeno ponovno pokretanje dok se motor ne ohladi. :bravo:

Poslednja izmena:
Prva je 140 evra,a druga 550.obe su profesionalne marke.ne da mi se da postavim link.a oglase mozete pronaci na halo oglasima,u rubrici poljoprivreda,deo o ostalim alatima u poljoprivredi.

I ja juce osisao 5oro jagnjadi,nemirniji su dosta od ovaca,ali nekako sam uspeo.masina sluzi dobro,odradila je 17 komada i to joj je to za ovu godinu,sad nozevi na ostrenje i ceka sl.sezonu,sto se nje same tice,ja sam zadovoljan,sisa kao prava,nisam se pokajao sto sam uzeo,posle upotrebe perem nozeve,nauljim,masinu izduvam kompresorom i obrisem i to je to.jedino sto me je mucilo,je sisanje vune sa vrata jaganjaca,tu im je naborana koza,pa sam jedno bas gadno posekao,nadam se da ce brzo zarasti.

Konačno je stigla mašinica, evo par slika, makaze sada definitivno "idu za klin". :osmeh:

Ne znam da li je stranica www.dodaj.rs ugašena, gledaću da postavim slike ovih dana.

E i ja da se pohvalim stigla heiniger masinica,sad jos samo da naucim da radim sa njom.Moracu da iscitam celu temu da pohvatam sve sta i kako posto nisam bas citao do sada jel me nije zanimalo. :)
Evo par slicica:
34srpg7.jpg

11bnb5x.jpg

P.S Bato slike su male,mrzi me da trazim sajt za imagehosting koji ima kod za forum sa pregledom a dodaj.rs ne radi. :svinja:

Nazad
Vrh