Vuna i pribor za šišanje ovaca

bravo za prinovu,pogledaj snimke koje je mirko kacio a i saveti ostalih koleg avrede uz pomoc njih sam posle par komada poceo da radim kao losiji profi:)

Vrati stranu dve nazad mislim da je Sava postavio video. Ja sam ga gledao više puta. Obrati pažnju na detalje kako i gde drži ovcu.

Sve zam izcitao i odgledao nekoliko snimaka,odo da probam na ovnicu jel je on najdeblji pa ce najbolje i ici nadam se. :)

Da,da savo.Samo sto je ova masinica iz svedske.I mogu da se menjaju nozevi samo sto je stigla ovako sklopljena inace ima posebne nozeve za ovce.Slikacu kasnije.
A od sisanja nije bilo nista imam nekih drugih poslova. -.-

Kolega Sika slikajte baš da pogledam kako izgleda, nisam znao da jedna mašinica može da šiša pse, konje, ovce, koze (sve)...

Koja je cena mašinice kolega u Švajcarskoj ?
evo jednog zanimljivog video, mislim da ga niko nije postavio u ovoj temi, ko razume može dosta toga korisnog da čuje.

Da li neko zna kako i koliko se privrće točkić kojim se podešava razmak između češlja i noža Heiniger mašinice ?

Slučajno videh ovaj video, pa slobodno mogu reći da je oštrenje na ovim diskovima daleko od idealnog zbog razlika u brzini (pređenom putu u jedinici vremena) brusnog papira na obodu (periferiji) i centru diska. Bes sumnje ovo funkcioniše, a ko je radio sa brusnim diskovima znaće o čemu pišem.

Ako ste u mogućnosti dajte noževe na oštrenje negde na brusilicu za ravno brušenje sa magnetnim držanjem, uz pravi izbor brusnog kamena , perfektan rezultat ne može izostati.:ppozdrav:

Kada sam kupio mašinicu dobio sam kontakt oštrača u Novom Sadu, zvao sam čoveka, oštrenje noža i češlja je 600 RSD.
Mislim da oštri kolega upravo kako ste rekli, ali nisam siguran.

Nadam se kolega Sika da ćete uspeti u tome, znatno se razlikuje od Heiniger mašinice za ovce.
Koja je snaga, koliko obrtaja ima u min ?

Videcu sutra,pa cu da napisem (ako u opste pise negde) jel nije trenutno kod mene.Ma sta bude da bude i onako sam je dobio na poklon. :osmeh:

---------- Poruka napisana u 12:59 ---------- Prethodna poruka je at 01:20 ----------

Evo matke slika,glava se jednostavno skida samo 2 srafa ima i na ovo "kuciste" se samo stavi glava sa vecim hodom i nozevi za sisanje ovaca. :)
2eehslc.jpg

am6srs.jpg

nbdoip.jpg

Dobro je sto moze druga glava.imas posebno da kupis drugu glavu,ali to moras kontaktirati heiniger predstavnistvo.Mislim da ces moci da uklopis,ovako na oko mi se cini da su isti srafovi i zupcanik,ali opet treba proveriti.

Zvao sam rekli su da moze bez problema,pa i sam pogledaj ovu sliku sto si postavio,masinica je potpuno ista samo se glava razlikuje. :)

Pa to je odlično, znači nova glava, komplet nož i češalj i posla preko glave ! :ppozdrav:

Taj plastični zupčanik je jedini deo na mašini pored češljeva koji može da "zakaže", znam ljude koji su tek posle preko 1000 ovaca i preko 5~6 godina šišanja zamenili ovaj točkić i ako je mogao još (cena mislim da je oko 1000 RSD ), nikakvih problema nisu imali sa mašinama i to je zaista za svaku pohvalu proizvođača.
Sika druže proveri koliko je glava za konje i goveda koju ti imaš, možda ima matematike da se kupi, znam da je komplet noža i češlja jeftiniji oko 10 e. :ppozdrav:

Ovi iz bg-a kazu 19000 din glava 2 ceslja i 2 para nozeva.Pozvao sam rodjake iz Svedske i Svajcarske da se raspitaju kolika je cena tamo.
Ipak 19000 nije malo.

P.S necu prodavati ovu glavu treba mi za koze. :)

Nazad
Vrh