Vuna i pribor za šišanje ovaca

Danas prodao vunu,nakupcima,po 40 din.Ne mogu da verujem ali oni merili,14 ovaca (bez ovna)a 50 kg vune.

ja imam skroz ok iskustvo
30 komada od podne do 8 uvece,plus pauza za rucak i pauze kad se pregreje masina,malo vezbe (prvih 5 sam imao tremu bio spor i pazio al kad se udje u fazon...)i samo deri...oko 5 min mi treba za debelu ovcu tu nema frke samo guraj i ona sece.kad je mrsavija mora da se pazi koza se podize...
ovce su vezivane...
makaze u ruke vise nikad bar ja...
Kako si narucio tvoju masinicu, kod koga? Jel dostave sitijem ili? Daju li neku garanciju?

I ja sam prezadovoljan BEIYAN masinom,osisao ukupno 12 komada,danas sisao vlasicku pramenku kod strica,polako sam usao u stos,sisanje stojecki i vrlo lakse nego sisanje ovaca sa zatvorenim runom,i manje vremena i napora zahteva.sama masina radi,samo na jednom mestu sam zaderao kozu.Masina sasvim ok,sad se nije ni grejala,posle sisanja ciscenje detaljno,izduvavanje kompresorom,ulje i u kofer do sledece upotrebe,i na mojim nozevima se ne primecuje da su koristeni.Jedino sam potrosio celu bocicu ulja,nisam ga zalio,pa moram nabaviti drugo.Ima original HEINIGER ulje u Novom Sadu,0.5l oko 1000 din.ako nekom znaci...

Kolega mislim da cena Heiniger ulja nije toliko, oko 650 RSD je bila na sajmu, a komplet nož + češalj je bio 3630 RSD.

Mislim da su malo skuplji od Clair-a, lomio sam se da li da kupim mašinicu, kod njih je bila 42180, a u Clair-u 40310 RSD, nisu velike razlike, ali ko stalno pazari, ućari koji dinar. :osmeh:

Otac mi ide za svajcarsku sad prvog i saljem pare da mi tamo kupi hainiger,definitivno po meni za sad masinica za primer,a opet tamo je malo jeftinija i znam da je original

Koja je cena mašinice kolega u Švajcarskoj ?
evo jednog zanimljivog video, mislim da ga niko nije postavio u ovoj temi, ko razume može dosta toga korisnog da čuje.

Da li neko zna kako i koliko se privrće točkić kojim se podešava razmak između češlja i noža Heiniger mašinice ?

Slago bi te za tacnu cenu,podseti me petnestog juna pa cu tacno znati kad se vrati.Tetka gledala kaze 312 eura ali ona je laik za to pa neznam jos da li je to tako.

Sta ima da pise, podrazumeva se da je iz Kine. Pise nesto na nozu.
Mislio sam da neko ima iskustva sa njom.

Prolazno vreme extra.
Ova na slici prva u mom zivotu 35 min, druga, inace jagnje od prosle godine, ne sisana do sada i nemirnija 45 min.
Ja zadovoljan.

Nazad
Vrh