Vuna i pribor za šišanje ovaca

Na 140 ovaca, skupi se tu cifra....21 000 dinara.

Okupićemo ekipu, ovčiji paprikaš i gajba piva i polako ćemo završiti.

po racunici od 120 din komad sisanje moja ce se otplatit na 140 komada tek,moj rad da ne racunam
nadam se da su braca Kinezi to napravili bar za 500 komada:),to samo i mogu da se nadam...

po racunici od 120 din komad sisanje moja ce se otplatit na 140 komada tek,moj rad da ne racunam
nadam se da su braca Kinezi to napravili bar za 500 komada:),to samo i mogu da se nadam...
Ja verujem da bez obzira sto je kineska uz redovno odrzavanje ima da radi kao sve ostale samo je cesce odmaraj nemora bas silovati 20-30 odjednom i nema frke.

Ako masina ne izdrzi makaze hoce,samo dobro naostri:osmeh:,nisam cuo da su se neke makaze pokvarile,osim istrosile od upotrebe

ne zurim svakako cu je odmarat (makazama u pauzama moram radit sjagnjena grla,ne bih da ih po prvi put stresiram masinicom)
odrzavat cu je po propisu pa sta bude bice

Bas tako,ako se pravilno odrzava i radi sa njom trebala bi da potraje.ja moju redovno podmazujem,i cistim onaj filter,a mogu vam reci da je korisno izduvati je kompresorom posle recimo 5 ovaca jer se nakupi vune u glavi masinice...
moja bi se meni otplatila za 40 komada s obzirom na cenu sisanja u mojoj okolini i nesto povoljnijoj ceni masinice.

Bas tako,ako se pravilno odrzava i radi sa njom trebala bi da potraje.ja moju redovno podmazujem,i cistim onaj filter,a mogu vam reci da je korisno izduvati je kompresorom posle recimo 5 ovaca jer se nakupi vune u glavi masinice...
moja bi se meni otplatila za 40 komada s obzirom na cenu sisanja u mojoj okolini i nesto povoljnijoj ceni masinice.
Savo nema potrebe da se cimas sa kompresorom oko filtera jednostavno ga umocis u emulziju sa kojom peres nozeve dunes u njega i ostane cist kao iz fabrike pozzz

Da Rajkane filter se jako lako cisti,ali sama glava masinice,gde je smesten mehanizam koji pokrece nozeve se tako zaprlja,i nakupi se vune da bas vidim da bi joj prijalo izduvavanje,bar se kod mene tako desilo.

E drustvo gde se u bgu mogu ostriti nozevi za masinicu u valjevu nisam nasao jos coveka koji bi to sigurno lepo odradio...?
inace osisao nekih 40ak komada sa kineskom i zadovoljan sam,malo se greje al sa pauzama i po vasim upstvima sasvim lepo odradjuje posao...

da i ostalo je jos par sjagnjenih koje cu za vikend probati da osisam polako u stojecem stavu,oko mesec dana do jagnjenja su,dugo je da gore pod vunom do jagnjenja
odradice i to pa na ostrenje

E drustvo gde se u bgu mogu ostriti nozevi za masinicu

I mene ovo interesuje.
Kod mene ova kineskinja ok radi, narucio sam je na eBay-u i kostala me je 135 eura sa sprejom za odmascivanje i rezervnim nozem. Moj je zakljucak da mi se ne isplati. Izgubio sam dva dana u jeku prolecnih poslova, ubio se k'o siroce ta dva dana sisajuci. Sada i nikad vise. Od sada placam coveka da sisa ovce, a masinicu cu da koristim samo kada u toku leta trebam da osisam jagnjad i kod nekih sporadicnih slucajeva kada mi zatreba a ovo definitivno placam coveka jer nije vredno ni truda, ni vremena, ni zivaca.

To sam i ja Bato mislio celo vreme dok sam sisao,oci mi ispale dok 7 ovaca nisam osisao,ali opet gledam dok nahvatam ove sto sisaju,pa nemaju vremena da dodju dok ne posisaju velika stada,pa kod mene dodju krajem juna,izem ti to,ovako sam,ali od sad jednu do dve na dan,posle posla,pa polako,ako i moja osisa kao Miladinoviceva isplatice mi se,a necu biti prinudjen nikog da vijam.
Bato,kakva ti je masina,imas neku sliku,jel ista kao moja?
Ima kod nas u NS jedan ostri nozeve za frizerske masine 800 din.ostrenje,malo mnogo...probacu da nadjem jeftinije.

To sam i ja Bato mislio celo vreme dok sam sisao,oci mi ispale dok 7 ovaca nisam osisao,ali opet gledam dok nahvatam ove sto sisaju,pa nemaju vremena da dodju dok ne posisaju velika stada,pa kod mene dodju krajem juna,izem ti to,ovako sam,ali od sad jednu do dve na dan,posle posla,pa polako,ako i moja osisa kao Miladinoviceva isplatice mi se,a necu biti prinudjen nikog da vijam.
Bato,kakva ti je masina,imas neku sliku,jel ista kao moja?
Ima kod nas u NS jedan ostri nozeve za frizerske masine 800 din.ostrenje,malo mnogo...probacu da nadjem jeftinije.

Mladi ljudi a tako se brzo umore, ja šišam15- 20 komada dnevno makazama.

Nazad
Vrh