Vuna i pribor za šišanje ovaca

da,da.to sam i rekao:ppozdrav:.sigurno jako kvalitetna masina.da smo mi slozni kao sto nismo.pa nas 5 ili 10 u selu da se skupi da kupimo zajednicku masinu,bili bi mirni dugo godina.

Iskreno ti kazem ako imas okolo da osisas koju ovcicu za pare imas racun da je kupis pa kad otplatis onda radi samo sebi ja sam tako radio prve godine otplatio naredne dve radio za pare po 400-500kom a ove dve godine samo sebi i nuzno gde moram prijateljima plafon 100kom nemam vremena.

Svaka cast,taktika je odlicna.naravno kad osisas sve te ovce ostane ti masina za dzabe.da imam mogucnost prvi bih to uradio,ali kod mene u selu nema puno ovaca,a i ja radim,cisto sumnjam da bi neko cekao da ja dodjem sa posla svaki dan,i da mu sisam po par komada.

Svaka cast,taktika je odlicna.naravno kad osisas sve te ovce ostane ti masina za dzabe.da imam mogucnost prvi bih to uradio,ali kod mene u selu nema puno ovaca,a i ja radim,cisto sumnjam da bi neko cekao da ja dodjem sa posla svaki dan,i da mu sisam po par komada.
Savo brzo to ide kad se usemis kad sam pocinjao sisao sam 4 na sat a sad nekad kad sam u formi padne i 10. Nema ni kod mene puno ovaca al kad se procuje zovu ljudi sa svih strana pa njihove komsije ide to samo ako hoces da radis. Ja posle posla osisam 10-15 i opet stignem sve da uradim tako mesec dana i padne cifra:osmeh:

Zaista kolega rajko gmilanovacpametno zborite. :bravo:Ima logike kada se tako gleda. Kod nas šišaju za 200 RSD, ali obrade i papke. Koliko ovaca može da se ošiša bez oštrenja noževa i češljeva i kolika košta oštrenje kompleta ( Noževi+češljevi ), primer heiniger mašinica za šišanjepošto se lomim da li da kupim nju ili da i dalje šišam makazama ?

p.s. Bilo bi dobro kada bi ovako nešto moglo da se pronađe:
http://www.bolha.com/kmetijstvo-gozdarstvo-ostalo/heiniger-skarje-za-strizenje-ovac-oglas1278155120

Moze se osisati 20-25 0vaca zavisno od pasmine tj nastriga vune i od cistoce vune moze i vise ali sto cesce ostrenje nozeva cuva masinu. A ostrenje je tipa 200din kod mene mada meni drugar drzi alatnicu pa neplacam. Komplet nozeva je od 30-40e zavisi koji kvalitet i tip zelis a moze se ostriti sigurno 10 puta a i vise.

Noževi bi se mogli naoštriti i ručno. Na staklo staviti vodenu šmirglu 1600 i onda polako rukom ravnomerno vući preko šmirgle.

Drage kolege dali neko zna da mi kaze nesto vise o masini za sisanje ovaca marke Heninger Svajcarska Nude mi na prodaju a ja se nerazumem bas puno

Drage kolege dali neko zna da mi kaze nesto vise o masini za sisanje ovaca marke Heninger Svajcarska Nude mi na prodaju a ja se nerazumem bas puno
Ja šišao jedne godine svoje ovce sa ovakvom i odlična je.Kolega je ima i kad se nešto zagubilo od djelova( dao nekim selskim majstorima da rastave noževe i očiste) našli smo ovlašteni servis u Ivanić Gradu i sve rješili za jedan dan.
Vjerojatno i u srbiji ima ovlašten servis.

pitanje

Drage kolege,prvo da vas sve pozdravim.Od skora sam nasao ovaj sajt,prelistao sam sve vase poruke na ovu temu.Planiram da kupim masinicu za sisanje pa me interesuju vasa iskustva. Dali je bolje kupiti masinicu sa kupinda i dati 100eur koja nema garanciju niti rezervnih delova ili se nategnuti pa kupiti LISCOP ili HAINIGER? Kakva su vasa iskustva sa ovim markiranim masinicama i dali neko ima ovu sa kupinda i kako je zadovoljan na istu?

Nazad
Vrh