Vuna i pribor za šišanje ovaca

Nego, vi iskusniji sto imate masinice, kakav je osacaj prvi put rukovati tom spravicom, bude li ozledjivanja ovaca prilikom prvih sisanja dok se ruka ne uhoda?

bude i to dosta, zato za prvo sisanje izabrati najstariju ovcu koja ima najtvrdju kozu i obcno ima runo najredje

Nego, vi iskusniji sto imate masinice, kakav je osacaj prvi put rukovati tom spravicom, bude li ozledjivanja ovaca prilikom prvih sisanja dok se ruka ne uhoda?
Masinici su donji nozevi duzi od ornjih tako da je jako bezbedno , prosle godine sam prvi put sisao masinicom i povrediosam samo zadnje grlo (mlad , lud ovan) toliko se opirao i stalno se cimao da smoa 3-4 puta isekli al se sam nabijao na masinicu .
Masinica se drzi u ravni sa ovcijim telom i samo polako guras ( gurase onoliko koliko se na ruku ne oseti da vuna pruza otpor) tako da masinica jednostavno klizi po ovcijem telu , mi koji smo prvi put uzeli masinicu u ruke smo osisali ovcu dok popusis cigaru

Ako pitate koja je bolja Liskop ili Hajneger iskreno cu se sloziti sa ostalima da je Hajneger neprikosnoven ali kao vlasnik Liskop masinice tvrdim da veoma malo zaostaje za prvom tako da nema greske pri kupovini bilo koje od ove dve. Pocetnici ucite se na najdebljim grlima i onima koja imaju najredju vunu prvih deset bude muka posle ide ko 'ladna voda sto bi rekli stari.

Prvih deset je muka? Muka može da bude uvek ako nezna kako treba da se radi. Prvo bi trebalo videti kako to rade majstori. I makazama kad se radi ako se nezna redosled eto problema.

Kako covek sisa svaka mu cast. Ja nikad nisam znao to da radim iako sam pokusavao. Moj brat je daleko bio spretniji od mene u tom poslu , pa sam ja sisanje ovaca prepustio njemu.

Prvih deset je muka? Muka može da bude uvek ako nezna kako treba da se radi. Prvo bi trebalo videti kako to rade majstori. I makazama kad se radi ako se nezna redosled eto problema.
Sarbanac nemoj se hvatati za svaku rec i izvlaciti iz konteksta ko da si novinar:haha: pa normalno je da se mora prvo pogledati kako to rade strucnjaci ja sam gledao iz knjige pa naucio a sad je svima video snimak dostupan pa ce i lud da nauci samo ako hoce mislio sam prvih deset je problem dok se malo rutina stekne. Ja sam uzeo Liskop zato sto mi je bio ispred nosa a i bio je jeftiniji tada 100e zbog servisa i proverene marke kome je dostupan Hajneger moja je preporuka da ga uzme.

E ovako stoje stvari:
Novi Sad Clair d.o.o. uvek ih imaju na lageru, po dve, tri, obezbeđen servis, koliko sam razumeo ženu u periodu garancije od 2 godine mašinica se donese kod njih i oni vas pozovu kada se kvar otkloni ( aravno ako ga bude ), oštrenje noževa i češljeva takođe ima kod njih, cena Hainiger mašinice je 40300 RSD, ne postoji mogućnost odloženog plaćanja.
INPAK d.o.o. imaju još malo na zalihama od prošle godine, cena za te mašinice je 39000 RSD, očekuju uskoro novi uvoz iz Švajcarske, biće malo skuplje, ali zbog jačanja kursa CHF. Garancija 1 godinu, obezbeđen servis.
:ppozdrav:

Ko se bude odlucio za kupovinu heiniger masine,u Clairu u Novom Sadu,neka mi se javi.u oktobru mesecu dva dana u toj prodavnici je popust 20% na sve artikle zbog rodjendana,bar je tako bilo prosle godine.ipak 20 % od 400 evrica je znacajna usteda...

Da li mozete da mi kazete kakvog je kvaliteta vuna ovih ovaca? I da li se tezina runa smanji posle pranja...

Ako neko ima za prodaju rado bih kupio desetak kilograma runa.

dobar plan minotauro nece biti greske ako uradis tako....,sosukhe nemogu ti nista napisati o runu verujem da ima iskusnijih kolega,ali bih te pitao sta ti radis sa vunom bas me interesuje

Ok, uradio sam malo istrazivanje po netu i nasao podatak da vuna merinolandschafa-virtemberga spada u finije vune, debljina vlasi je od 22-27 mikrona, dok se kod nasih sorti ovaca debljina vlasi krece od 30-37> mikrona.

Ja licno volim da farbam vunu prirodnim i vestackim bojama, posle je predem i cuvam... neka ima, valja se.

Nazad
Vrh