Vremenske prilike u 2024-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajd' da lupim nešto kad već ne mogu da se pohvalim količinom kiše (nisam izlazio da vidim kišomer, al' oluci su se zdravo slabo čuli) . :osmeh:
I ja pratim radarske snimke kad je kišovito već dugo godina. Isto tako sam zaključio da Novi Sad i okolina dobijaju znatno više kiše od npr. nas. Taj zaključak pomalo potkrepljujem i komentarima koje čujem po selu. Da pojasnim, mi smo prilično oslonjeni na Novi Sad jer kod nas ničeg nema, đaci velikim delom idu u NS u školu, radnici na posao u NS, jedan manji broj ima i stanove u NS, i često se čuje eno onaj javlja da je u NS provala oblaka, da se ispadala kao blesava i sl. Obično tu bude i komentar "njima (u gradu) treba, a nama (njive) ne treba", al' on nije bitan za ovu priču...:osmeh: I onda razmišljam, možda to nije slučajno, odnosno možda nisu slučajno NS i Bg baš tamo gde jesu, možda su se ta naselja baš zato tamo formirala i širila jer su povoljna za život, odnosno imaju kiše više nego druge lokacije. Dobro, tu su i velike reke, ali reka je dugačka a ta velika naselja su formirana baš na tim mestima na reci...
Eto, lupio sam... :haha:
NS zaista pokusne ali mi smo samo 5km vazdušnom linijom i mi ne pokisnemo. Ja u svom dvorištu slušam Egzit koliko smo blizu. Tu se oblak pocepa, jednostavno je tako.
I kod nas je mršava kiša.

Jeste ,i taj poljoprivredni institut za ratarstvo i povrtarstvo nije slučajno lociran baš na tom mestu.Pošto baš često prolazim pored njega vidim da je razlika u padavinama ogromna u odnosu na moje selo udaljeno svega 10-15km.Tu na rimskim šančevima i oko čenejske crkve pada malo-malo a kod mene ni kap ili tek malo poprska...i onda kažu prinosi iznad proseka...

Sinoc 9l i nocas jos 4l, I ja imam osecaj da je palo vise nego sto kisomers kaze. Oko 22h sam se vracao iz Rume nisam mogao voziti auto koliko i kojom brzinom je padala. A sevalo je kao u horor filmu.

Nista ne pada vec eonima ::jako_besan::😭...moracemo ici u ⛪ i poslati 💸💰 ne bi li pala neka 💧🌧️⛈️...samo ne znam na kojeg ✝️☪️☯️✡️ da adresiram ...ko je zaduzen za nas kraj ??? 🤔

Kod mene u onom sinoćnjem ludilo je nakapalo 17 l. Mada se imeni čini da je to malo više. I evo celo prepodne pada neka sitna. Nakupiće se do kraja dana 20-25 l.

Noćas 12l u toku današnjeg dana 5l i evo i dalje pada jesenja. Išao sam do Smedereva mislio sam da je nevreme napravilo karambol u ataru kad ono cvrc ni žito ni kukuruzi ni suncokret nisu povaljani niti se nakrivili. Au selu par lipa i oraha izvrnuo vetar.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh