mixer87kac
Član
I suva...
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Spasila te kasnije grupa zrenja. Gorstak i te kako zna da saceka kisu. Meni 00 grupa skroz izgore.Pade nesto preko 15l u poslednji cas. Sa ovom kisom izgleda da cu ubosti sa sojom samo tako.
Izgleda da je tako,mada generalno taj potez gde sejem soju nikada nije omanuo ispod 1000-1200kg/ha sto je neka 0 sto se tice ulaganja. 300m nadomrske visine blizu je jezero (nekih 6-7km) i tu su rose i na 40C i nikada nema vrelih noci.Najgori su prinosi u kisnim godinama,nepropusna zemlja sa valovima i tu se naprave jezera. Prosle godine nije bilo nista,sve voda udavila.Spasila te kasnije grupa zrenja. Gorstak i te kako zna da saceka kisu. Meni 00 grupa skroz izgore.
Imao sam pre 2-3 godine 6 sorti u ogledu. Pasat, pelikan, dana, vulkan, apolo i gorstak.
Sve se zivo posusilo osim gorstaka. Posle mu pala kisa i imao sam duplo veci prinos nego na ostalim sortama.
Alpi uz Sar planinu , Kopaonik i Vrsacki breg zezaju stvar . I dodas jos Frusku goru i Avalu i nema gde oblak da dodje do Vojvodine . Ovo je vec frustrirajuce . Sva strujanja su se promenila ali kise nema a evo sada i Bugarska dobija kisu .U Zagrebu je noćas palo skoro 100 litara kiše, a mi se gušimo u prašini kao da smo hiljadu kilometara udaljeni...
Koliko ti je Vulkan imao prinos možeš odgovoriti u temi sojaSpasila te kasnije grupa zrenja. Gorstak i te kako zna da saceka kisu. Meni 00 grupa skroz izgore.
Imao sam pre 2-3 godine 6 sorti u ogledu. Pasat, pelikan, dana, vulkan, apolo i gorstak.
Sve se zivo posusilo osim gorstaka. Posle mu pala kisa i imao sam duplo veci prinos nego na ostalim sortama.