Vremenske prilike u 2023-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Noćas 7 l, prestao da duva vePar, sunčano i mirno vreme, biće prelep dan, taman za zaštitu pšenice.

Јутрос суморно време кишица, а сада у Новом Саду предивно јутро сунчано и топло.

Najavili su za popodne moguce njesra. Vetar se umirio, a i cini mi se da sunce daje energiju.
Kod nas je 11.05.2013. bila kataklizma. Pola atara je bilo izbrisano, al bukvalno.

Poslednja izmena:
Momo, ima li kod nas kakvo sjeme Soje iz ranih grupa zrenja
I sta mislis sta je bolje sijati u ovakim situacijama kad se ne moze uci u njivu od vode, soju ili kukuruz?

Sve pliva ....koliko imate srece sto nemate ovog vetra kao po jeb... Banatu ,gledam prognozu sad sve nam ukinuli padavine do daljneg.

Ima kod golica nekih osjeckih cuo sam. Nije ni skupo 4km kila.
Soja mozda manji rizik ako neides djubrivo. Nemoras uopste pod obavezu da bude rana grupa . Grupe 00 i 0 kad se kasno siju ostanu niske i slabo rode . Moze soja stici i 10 juna kad se sije.
Kukuruz isto ako mozes u klipu ne sikiraj se

Ko je najavio potop dok košava duva, ko? Samo mi recite ko. Ne lupajte i ne ponašajte se kao žuta štampa.

Momo, sledi još dobrih padavina za taj kraj i čitavu tu oblast zapadnog Balkana. Što se nepogoda tiče, začudo da ih je uopšte i bilo s obzirom na hladni april i do sada maj. Što se toga tiče, ništa se konkretno ne može reći.

Padavine 10-13.5.

Svaku lošu prognozu treba uvek kritikovati, ali sada stvarno nema smisla. Kako je sve duže i sve jače istrajao vetar u prognozi, naravno da su količine krenule na dole kada su to karte lepo uhvatile.

de-model-de-320-1-modswissmrf-2023051006-66-960-157.png

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh