Vremenske prilike u 2023-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovde samo vetrustina nenormalna ,nista drugo ....po koja kap mozda padne.Ne moze se prskati,a korovi rastu ...
@Kimi Jug Banata i ovaj moj deo srednjeg Banata do Tamisa otprilike,bar po vetru,se moze u 90% slucajeva svrstati u jednu celinu.

Saleteli bi te sad da lažeš Dobrodol, kako pljusak i košava? Ne brini, radar te itekako potkrepljuje.
Ma ne brinem, ne smeta, ne zamjeram frustraciju i i razumem bes ljudi kojima je kiša od egzistencijalne važnosti...
Tolike najave o potopu, a ono uglavnom, "ćorak"...
Čak i ovih 6 litara, šta je, nije više neg' kakva svojevrsna "infuzija" za biljke, ništa značajno i presudno...
Ali, opet, s druge strane, mi smo i to dobili, dok ostatak nastavlja da čeka i da se nada...
I ja umem da pi***dim kad nema kiše, a realno je neophodna, ili nemilosrdno prži Sunce, a nikakvih padavina ni u dalekoj najavi nema...
Vjetar je zaista oslabio, ali i dalje duva...
Prilično su veliki izgledi za veće, jače i ozbiljnije padavine naredne sedmice, zar ne ?
Evo radarskog prikaza 20-tak minuta posle mog Posta...

https://postimg.cc/ph2TQDxP][/url]

Ni jedna ozbiljnija oblacnost ne moze da se priblizi ovom jeb... Banatu zbog jeb... vetra.A kad bude da oslabi vetar,tad se valjda poveca pritisak i onda nema ni oblaka,sve ode u majcinu negde drugde,ili dole po Srbiji ,samo ovde nikako da padne normalna kisa,zadovoljavamo se sa jednocifrenim brojevima ako i padne neka kisa.

Kod nas noćas palo 5 lit ali kao i da nije vetar se izduvao. Od jutros pale još 3 litre dovoljno da ljudi prekinu sadnju Duvana.

Sad se sjeti kad sam nekad prodavao neki tifon , doso lik , kaze ocu da pocnem da radim duvan .
Sta si dosad radio,pitam. Kaze , bio mornar u cg , pa poslije imao neki luna park , pa kafanu , a sad ocu u poljoprivredu , al samo duvan. :haha:

Saleteli bi te sad da lažeš Dobrodol, kako pljusak i košava? Ne brini, radar te itekako potkrepljuje.

Nego ne znam što se drage kolege ostale toliko udvrvile, rekli smo da će veće padavien u široj oblasti čekati slabljenje vetra, a kako je košavsko strujanje- pa naravno da će ponajpre nešto ozbiljnije da dobije zapad, jug Srema i zapad, seveozapad Bačke gde se vetar prvo gubi a najkasnije oblast oko juga Banata kao epicentra vetra. Već viđeno milion puta a takve su i sve dostupne karte akumuliranih padavina.
Momo, u nekom sam poslu, vratiću se posle na tvoju objavu nisam zaboravio.
Tacno sam naslutio . Evo vec 15 minuta pada led , ne prestaje.

Nesto malo pala, otiso da vidim kukuruz uhvatime kisa u njivi. Doso sam mokar kuci, kada sam se spustio u selo ona stala.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh