Vremenske prilike u 2023-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Do sad palo 4l jedva

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Vetra, izuzev u potpuno stabilnom (suvom) proleću ima od vajkada.

Ne boj se Paore, neće padavine nigde da pobegnu kada se u nedogled crta kruženje niskog pritiska oko nas. Neće moći sigurno olujni vetar da duva 10-14 dana zaredom.
Ima ga od vajkada al konstantno po 7 i vise dana olujne jacine to se dalo primetiti tek od pre neku godinu

Nastavlja se period nestabilnog vremena, kako za vikend, tako i za početak sledeće nedelje najčešće u vidu poslepodnevnih pljuskova i grmljavine.Same količine padavina naravno da nisu svuda ujednačene, ali relativno kišni i hladni april (snežni ;) ) i kišna prva polovina maja najavljuju rodnu godinu.Drugo je pitanje odbranite se od zaraze, pre svega u voćnjacima, ali i pokupiti suvu detelinu.

Jedva dve litre da su nakapale ☔

Ceo dan bukvalno što neko reče kao jača rosa da je bila... Vetar bio usporio malo pa evo opet od jutros duva pun gas... 🙄

Kimi 2 pitanja , ako upratis .
Kada bi se mogla ocekivati duza stabilizaciju ovde ?
Drugo , dali ima naznaka kakva bi se sezona ocekivati u vezi nepogoda , tj leda,grada ? Prosle 2 nije nista bilo , pa dali ima kakvih grubih pretpostavki za ovu sa obzirom kako je krenulo? Pitam u vezi osiguranja za led, dvoumim se , a odgovor kao pretpostavka uopste ,dabome.
Kod nas okolo Mionice je prosle godine bio grad bas pred vrsaj.
Katastrofu napravio,kukuruz bio do struka,a posle grada kao da je tek nikao.
A o psenicama bolje da nepricam.
Nikad se to nemoze predvideti.

Dokle god duva ova jebena kosava u ovom juznom Banatu kise nece biti!
Ovo pravilo vazi od kad znam za sebe, tako da nikako ne moze promeniti situaciju bilo koji meteorolog koji gleda u zrna pasulja pa predvidja kisu!

Polako ljudi, biće još narednih 5-6 dana...temperatura će pomalo rasti, pa je pojava oluja prisutnija, a sa njom i prvi gradonosni oblaci.Nadajmo se da neće biti većih oluja, ali majske kiše su presudan i upitan faktor u rodnoj godini.Kada njih nema, jako teško se popravljaju stvari tokom juna...

Dokle god duva ova jebena kosava u ovom juznom Banatu kise nece biti!
Ovo pravilo vazi od kad znam za sebe, tako da nikako ne moze promeniti situaciju bilo koji meteorolog koji gleda u zrna pasulja pa predvidja kisu!
Što se košave tiče to je tačno, a južni Banat i Podunavlje veoma dobro to znaju.

Saleteli bi te sad da lažeš Dobrodol, kako pljusak i košava? Ne brini, radar te itekako potkrepljuje.

Nego ne znam što se drage kolege ostale toliko udvrvile, rekli smo da će veće padavien u široj oblasti čekati slabljenje vetra, a kako je košavsko strujanje- pa naravno da će ponajpre nešto ozbiljnije da dobije zapad, jug Srema i zapad, seveozapad Bačke gde se vetar prvo gubi a najkasnije oblast oko juga Banata kao epicentra vetra. Već viđeno milion puta a takve su i sve dostupne karte akumuliranih padavina.
Momo, u nekom sam poslu, vratiću se posle na tvoju objavu nisam zaboravio.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh