dobrodol
Član
Kojom kišom ?Sremci se ne fale kišom.
Ni kap kod mene u selu pala nije....
A valjda živim u Sremu, znao bih da jeste..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kojom kišom ?Sremci se ne fale kišom.
Meni na pamet ne pada da je moje mesto vukojebina ako si ka tome ciljao, cak suprotno, imam najlepse misljenje o mom lepom selu.Šta se ti odmah pronalaziš kad ja odgovaram Arkadiju iz vukojebine???
Svaka cast za iskreno pracenje situacije i odgovor o prognozi bez ikakvog razloga i tvrdnje sta ce biti i kako ce biti a predaleko je za ocenjivati!Nešto što je zasad realno je to da od ponedeljka kreće rast temperatura i toplotni talas, koji bi na jugu potrajao jedno nedelju dana sigurno. Do severa tj. Vojvodine verovatno već sreda-četvrtak stiže nekakav produv i osveženje uz mogućnost nevremena pogotovo uz granicu sa Mađarskom. Hoće li i dalje ostati taj režim da sve ostaje sa druge strane Alpa je jednostavno predaleko za bilo kakvu tvrdnju.
Kuknjava je ok kad stvarno covjek ima potrebu za tim. Ovaj udavi al udavi sve redom, a prinosi sasvim soldini. A prica nesto o susi. Nije video kakva je susa kad se kukuruz i soja tarupiraju a ne vrsu.Tako je prošle godine mene napao kad sam postavio slike suncokreta kako kod mene nema suše, i na kraju ja imao prosek 2300 kg po hektaru.
Kuknjava je izgleda postala najznačajnija agrotehnička mera.
Ето ти га сад? Па колико видим, прогнозе РХМЗ су биле најприближније (и показало се најтачније). Нису обећавали „куле и градове“ па када неко не добије кишу он навали на РХМЗ али не и на yr.no (који сам ја одавно избрисао) кoји је „обећавао“ 69 литара кише за дан (запамтио сам тај број) када је било јако засушило, а није пало ни кап....
Mislim da bi glavna stvar koja bi trebala da usledi to da dođe do neke reforme glavnog izvora prognoza a to je RHMZ. Njihova prognoza dopire do ubedljvo najvećeg broja ljudi, pa i onih koji se bave poljoprivredom. Odavno je sve zrelo za promenu, sajt, prognoze, sopstveni model, sve živo.
....