Vremenske prilike u 2022-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ово нико не памти, овакво време целу јесен. пс. 10 минута је дужи дан код мене него у Београду, а 36km смо ближе сунцу а опет код мене -4, а у Београду +8.

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Klimaktericne promene 🤣

Kako to niko ne pamti? Docek 2002/2003 bilo isto ovako. Jedva cekam da stegne -20 u februaru da cujem kako ni to niko ne pamti :D

Da danas je vreme kako ce biti u januaru. A sutra eto najave kise i pada temp. Dakle takav treba biti februar. I sreda ce biti prohladna znaci mart. A onda krece toplo i suvo vreme nekoliko dana. Dakle od aprila do decembra suvo i toplo. To tesko da bi mogla biti takva naredna godina. Mada ima i ono da ako je topla zima onda je kisno leto. Ali svake godine se ponavlja da nema vise nikakvog pravila sta i kako ce biti. Sve se izokrenulo.

................... Mada ima i ono da ako je topla zima onda je kisno leto. Ali svake godine se ponavlja da nema vise nikakvog pravila sta i kako ce biti. Sve se izokrenulo.
Stalno se privlaci neka Prica o " globalnom " zagrevanju . Da li to znaci da ce onda kod " nas " gde vlada umereno-kontinentalna klima u budućnosti biti bez zimskog godišnjeg doba ? To i nije tako loše , možda bi smo imali temperaturu kao sada Novi Zeland , tj večito proleće ?

Nagurašmo do 400 strana 💪

Gledah jutros baš neki special o vremenskim neprilikama u Americi, bogme ih zajahalo baš muški...

Kao da smo mi povukli ćebe pa im otkrili guzice da se smrznu 😁

Elem, iskreno se nadam da će biti nekog snega i zime bar 10ak dana 😕

Od jutros kiša, 7 litara za sada ☔

"Da li to znaci da ce onda kod " nas " gde vlada umereno-kontinentalna klima u budućnosti biti bez zimskog godišnjeg doba ? "

Komšo, naravno da ne. Sve i da se nastavi neko nenormalno zagrevanje, daleko veće iznad ovog dosadašnjeg trenda rasta, uvek će postojati uslovi da dođe hladna vazdušna masa dovoljna da uz ciklon donese sneg. O njegovoj ređoj pojavi se već može diskutovati s pravom posebno od čuvene 2012.

Dobrodole spavaš li mirno? Još nekoliko dana i otvaraš novu temu o vremenskim prilikama.
Gde "Vašar" da prođe bez mene ? 🍻
Baš fino natopilo ova jutrošnja "pljuštavina", što veli @Proximus -ov omladinac...
Bilo je tako i ranije, samo smo kratke pameti i pamtimo samo ono što hoćemo (ili nećemo)...
Ko klinac se sećam, da sam, tamo 80' i neke, igrao basket s društvom u kratkim majcama na Zimskom raspustu, bilo je oko 16 stepeni dnevna, više uzastopnih dana !!!!
A bilo je i nedavno, recimo, pre desetak godina, bacamo petarde za Novu Godinu, a ono upadaju u bare od silnih kiša i nećedu da pucaju , i to je trajalo do iza Svetoga Save, za Bogojavljenje još bilo "lilavo" , približavalo se Sretenje, i velimo, to je to od "Zime", e onda kada je zagudilo Februar Mart i April, kukuruz sejali posle 1. Maja, nije se dalo od jutarnjih mrazeva ranije !!!!

U rovu artiljerijskom , na strazi oko Bozica 1993 , negdje u regiji Doboj , paklena etapa od 02 do 04h , na termometru sa ventilatorom sam izmjerio -26 .
U nosu se ledi slina , al najgore sto gledas da mirujes , jel tolko cvili snijeg pod cizmama da se cuje bas jako

1993 god. pobegnem iz kasarne da bih bio na krsnoj slavi Đurđic makar sat vremena, ali sam se vratio tek dan kasnije jer je sneg napadao preko jednog metra tog 16 novembra.

Poslednja izmena:
To i mene plasi.
Ako se secam, kada je skoro bila topla zima, nakotilo se glodara po njivama Boga oca. Bilo je i trovanja rupa da se tako malo smanji populacija. Voce takodje bude u problemu kada krene cvetanje u rano prolece..

neznam kako je kod vas ali kod mene visnja krenula da pupi,takodje i divlji kesten(mada je on nebitna stvar ali krenuo da pupi kao da je mart mesec)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh