Vremenske prilike u 2022-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad padne 1 litra,3 dana blatnjavo u njivi ....juce se lepo radilo ali morala je da padne ko za inat i danas naravno nista od posla,opet ce biti nekih padavina sutra izgleda.Aman svaki oblacic koji se sad vidi na radarskim slikama za danas ili par dana unapred ostvari padavine ,a kad je bilo leto kad je trebala kisa ,sve sami promasaji.Ni jedna prognoza nije bila tacna!!,non stop nas obilazile padavine ili npr po radaru mi u crvenom a padne par litara,jeb.. komedija.

Treca zima za redom bez zime . Treca zima za redom u sj Americi zestoka . Prosle 2 godine ljeto ovde bilo vruce i susno , kod njih kako treba , sta onda ocekivati i sledece ?

Lepo je rekao jedan deda, a Vi mislite da se sprdam.
U leto 100 l kise 1 kg blata, a u jesen/zimu 1 l kise 100 kg blata i naravno "kise nikad vise", ili "kise, nikad vise"
Dok se mi banjamo na 10ak stepeni ameri cvokocu na - 30. Imaju pravu zimu. Valjda ih rusi castili kao dobre susede.

Mi možemo samo da gledamo..

320629597_678872866951844_3587003282162458414_n.jpg

Најхладније што ја знам је било око Светог Саве 2006. -27° било тада. Каснијих година је било до -24°. У последње време нема ни близу такве хладноће.

Trenutno u Californiji 100km od obale ujutru 7,8stepeni, dnevna 22. Bozic ljudi u podne idu u kratkim rukavima.Kaze kum pre 4 godine u januaru je bilo i 35c

Sent from my WP5 using Tapatalk

Bio u vojsci u zimu 91-92 , samo tad nisu pucale vrbe oko nas....
Inače kod mene 09.02.2012 bilo -25C i sneg preko pola metra, jedva spremili za slavu Sv. Trifuna.
A do kraja januara temperatura bila u plusu , uz povremenu kišu, da ne kažem skoro kao sada.....

Poslednja izmena:
2018-te je bio poslednji sneg,palo je oko 30-40cm kod nas mislim,to je ono kad je bila susna jesen,psenice nisu ni nikle,tek tad kad je taj sneg poceo padati krajem decembra,to je prva vlaga bila za psenicu,brzo se naravno topio jer nemamo mi vise zima kao sto su pre bile pa se sneg zadrzi po desetak dana,dve nedelje ...

Sta vi mislite o predvidjanju vremena promatrajuci dane od 25.12 do 06.01 ili 07 . Ja sam to pratio prvi put prosle godine i dosta dobro se pokazalo a bogami ni sad nece bit puno bolje, izgleda ni sledeca godina ne obecava mnogo izgleda opet sušna

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh