Vremenske prilike u 2022-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zaboravih da napišem da sam jutros našao u kišomeru 2 lira kiše. U ovom talasu ukupno 25 ltara.

Kao u onom postu što kaže član CACO, prosta matematika i količina kiše na nebu 200 plus 25=225 litara.

Da je to tako prosto, zavisi to od milion faktora. Ali doći će 5minuta takvih i za Lokve, kad tad, pa će onda jedan period da tera sve kontra.

Eto, Uzdin ni kriv ni dužan za nekih 40-ak sati dobi kiše koliko za pola godine.
Ja nesto ne verujem u ove podatke, ja do uzdina imam vazdusnom linijom mozda 5 km, kod mene 60 a tamo 200 litara. Ne verujem da moze tolika razlika da bude kad je svuda padalo....
Nista nije prema uzdinu juce bio tamniji oblak nego iznad idvora...

Kod nas ovo sto je palo je bilo dovoljno samo da nakvasi nekih 15ak sm i to ne da napravi blato. Fali najmanje jos 100 da koliko toliko popravi situaciju.

Jeste preludo i prečudno Pexo, ali nema razloga da iko svesno falšira takve podatke. Ne liči da je greška u kucanju, ali hajde videćemo sutra.

Zaovine, Tara:

300090753_1116751872280825_7215596653384764125_n.jpg

Paducka ,a mislio tanjirati danas ....Nakon ove kise od 40-ak litara,kao da se ,donekle,vratilo vreme u normali,evo oblaci iz Rumunije idu i kisa je,a ranije nas sve obilazilo nebitno iz kog pravca je oblacnost isla ...

Ja sad bio do Pozarevca i tamo kisa lije ko kofama da sipa ulice plivaju a kuci par kilometara dalje jedva da rosi pomalo

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Napokon, dobra i velik doprinos zemlji jer za kulture je kasno, a i to je potrebno.
Dolazi nam tacno iz pravca Vrsca i nadam se da ce do kraja biti cista i bez grada jer je temp. niza, trenutno bez ikakvog vetra ali sa redjom grmnjavinom.
Ranije sam napisao da uvek od kad znam za sebe a i starji pricaju da te kise iz tog pravca su uzasno kobne po useve i stetne!
Pada vec nekih sat vremena a do kisomera ne ide mi se po kisi, mozda je skoro pun!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh