Vremenske prilike u 2022-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Како видим по количинама падавина ми смо убедљиво задњи на табели са 4+5 литара у овом колу,као Манчестер јунајтед !!!
Ako večeras ( 21:00 ) Mančester dobro prodje sa Liverpulom možda se i vi povadite ?

Pazite sada ovu informaciju . Uzdin do 07 danas dobio jos 135 litara . I kada se doda predhodni dan 63,2 dobije se 198,2 litara u ova dva dana .
Farkazdin dodao jos 42,8 i sa jucerasnjih 27,5 je dobio 70,3 litara .

U ovom talasu 20l. Generalno smo u toku godine dobili daleko vise kise od clanova Kiraj, jjova i Nikt koji su u tri razlicita sela oko Kikinde, ali nam usevi nisu nista bolji nego kod njih. Visoke temperature i vruci vetrovi ucinili su da usevi izgore i pored tih padavina.

Kikinda grad kao prosečna srpska plata, puno kaže a ništa ne govori, taman sve u okviru idealnog proseka. :ROFLMAO:

@North ARMY do srede ostaje ovako dosta oblačnjikavo i prijatno, posle Sunce i ponovo toplo i sparno ali zadržava se nestabilno vreme maltene do kraja nedelje, sa glavnicom padavina ipak više ispod dveju najvećih reka na brdovitijem terenu.

Ako je na nebu bilo 225 litara kiše, tamo palo 200 a vama ostalo 25.
Da je vama palo 200 za tamo bi ostalo 25.
Prosta matematika.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Da je to tako prosto, zavisi to od milion faktora. Ali doći će 5minuta takvih i za Lokve, kad tad, pa će onda jedan period da tera sve kontra.

Eto, Uzdin ni kriv ni dužan za nekih 40-ak sati dobi kiše koliko za pola godine.

Juče sam predpostavio a danas sam video .
Deo atara prema Novom Bečeju .Ne verujem da je palo 10-15 litara a u selo (kod mene ) 65 .
Juče je jedan poznanik išao posle kiše (kod njega palo 73 litre) da vidi u atar .Iljevo ,nakvasilo 6 cm a prema Tordi 11-12 cm.
Iljevo,prema Novom Bečeju.
Išao sam letnjim putem oko kilometar od asfalta jer jeizuzetno prijatno vreme .Na patikama ni traga od blata.Nigde se ne vidi ni barica ,ni pekmez od blata ......

Na strnjici ni traga od korova .

Kod nas ukupno 13,5 litara u meraču.
Ali dobro je i to,zadnja kiša je pala 24.maja 18 litara u dvorištu a u ataru kako gde,negde više,negde manje,od tada ništa osim dva puta počela i nije ni prašinu pokupila.

Kod nas ukupno 12mm, pada veoma retko, promasilo je sve sto je moglo, pomerila nam je sliliranje za 7-8 dana i izaziva svinje da nam polomi ovo malo kukuruza sto je ostalo, bolje da nije ni padala, kakve su prognoze bile ovo je 10% od toga.

Svi okolo pričaju o nekim velikim količinama padavina, dok kod mene 15tak litara u kišomeru.
b00afe5df8d0212de231369965d863da.jpg

Trenutno stanje u ataru.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Зоране, и пре је киша падала до пола пута ка Мокрину, тачно има линија где престаје. Не кажем да је Кикинда добро прошла већ да је Мокрин лошије.
Ovo samo govori kako se stvari menjaju. Verovatno je ime sela nastalo sto je ta lokacija bila jako mokra. A sada je ....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh