nikola indjija
Član
Dali ste gledali slike useva od prosle godine u ovo vreme?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod mene kukuruz, suncokret i soja dosta bolji nego prošle godine u ovo vreme. Naročito kukuruz koji je mnogo veći nego prošle.Dali ste gledali slike useva od prosle godine u ovo vreme?
Nas je obišla samo tako. Da čovek ne veruje. Evo kukuruz se na pojedinim njivama već uvrće. I pšenica će verovatno biti lošeg kvaliteta. Ma, katastrofa...
Pa koliko kise niste imali prosle godine kada je prinos bio tako los?Moj kukuruz od prosle godine 10. Jun zagrtanje. Njiva 10,5kj prosek na celoj parceli u jesen kad sam skidao oko 1600kg po kj, bilo je tri hibrida manje vise svi isti
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nije mi jasno kako to kod nas nikad T ne predje preko 40C, a svuda u svetu prelazi. Da li nas laze RHMZ ili je stvarno tako?A šta da Vam kažem dragi moj mučeni narode. Bruka i sramota da onakva sinoptika prošle sedmice ne zagasi sušu svuda i po Vojvodini. Ne samo i sinoptika, nego i promena strujanja, prava lepeza se menjala odakle su sve oblaci dolazili...Ne znam prosto šta pametno da kažem. Jeste, neko će reći nijanse su odlučivale, južnije potopi i dojadi većini predela....ali nikad meni ni nije bio briga naš brdsko-planinski teren. Tamo je sušno ili suša samo kad je i svuda na čitavom Balkanu suvo, jednostavno brda i planine odrade posao prvom prilikom. Neku sličnu muku muči naš jug, odnosno KiM, ali opet blažu. Umori se čovek i razočara jednostavno od nadanja i praćenja.
Ako je jedino pozitivno nešto, to je da smo pošteđeni vreline one prave, jer će oni kojima mi obično zavidimo debelo da se isprže u narendom periodu. Evo prognoze za Francusku:
Тако је прошле године сам фасовао на кукурузу, а ове године ми се чини да ће дебакл од суше бити на свим усевима.Isto smo i mi prosli,ne veruju ljudi da moze biti susa maltene svake godine i stalno neki usev propadne.Mnogi jos nisu svesni koliko im je dobro.