Da li ima podatak o količini padavina sa padavinskih meteoroloških stanica?Dok čekamo išta pametnije da se primakne, evo jedna razglednica sa Gledića, jug Šumadije:
Padavine u proteklih mesec dana po glavnim meteo stanicama:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li ima podatak o količini padavina sa padavinskih meteoroloških stanica?Dok čekamo išta pametnije da se primakne, evo jedna razglednica sa Gledića, jug Šumadije:
Posle vrucine uvek ide ladnoKimi kakva nam vrelina dolazi?
Koliko ce trajati?
Sta posle toga?
Vi ste bar dobili skoro 10 litara koliko sam cuo...nama ni prasinu nije pokupilo.muka.Banatski karlovac koji je meni najbliza stanica na nekih 15 km na poslednjem mestu.
7 lit ali samo u selu i deo do Barica. Jako mali deo atara je zahvatila ta kisa.Vi ste bar dobili skoro 10 litara koliko sam cuo...nama ni prasinu nije pokupilo.muka.
Da ima stanica na delu Vrbas, Srbobran i okolina pisalo bi 10l.Banatski karlovac koji je meni najbliza stanica na nekih 15 km na poslednjem mestu.
U to ne verujem, vec godina se ponavlja gde pada, pada opet a gde ne, nema i dalje…Ulazimo u periode visokih temperatura i manje padavina.
Da li će se nešto obrnuti videćemo.
Ja se nadam da će padati tamo gde nije makar...
Da ima stanica na delu Vrbas, Srbobran i okolina pisalo bi 10l.
Kimi ta glavna stanica je izmedju tirsove i hrama, u onom parku. Tako deluje zapusteno, malo i neopremljeno bas takav je i odnos drzave prema nauci i struci koja moze zivot da nam znaci za nasu poljo zemlju....Mi bi trebali da imamo sigurno jedno duplo više glavnih meteo stanica obzirom na veličinu, jer ovako imamo ogromne džepove koji nam zvrje prazni. Mi smo imali predlog (ako govorimo u Vojvodini) da to postanu Bačka Topola, Vrbas, Šid i Kovin..pa dalje Požarevac, Majdanpek, Aranđelovac itd da ne nabrajam sve....ali niko to neće ni da čuje. Pa evo i stanice npr u Zrenjaninu, rade samo do 21h sa osmatračem...posle do ujutru nema ništa, tako i Kikinda.
Mirban, ovo su samo sa glavnih stanica padavina, glavna za Beograd je stanica na Vračaru kod hrama.
Što se vremena tiče, ništa posebno pametno. Toplije, ali bez nekih ekstremnih vrućina kao zapadno, ali padavinski tankosava.
Što se padavinskih tiče, to jedino svako zasebno da popisuje one dnevne podatke, ali ko da se bakće s tim, ništa do godišnjaka.
To namestaju kao i izbore kod nas nije bilo vise od 30lDok čekamo išta pametnije da se primakne, evo jedna razglednica sa Gledića, jug Šumadije: