Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Isto, prave se dodatne stranice, sve se sprema i podmazuje.. Sinoc cujem da komsija koji radi preko 100ha i bar jos toliko usluzno od danas krece punom parom, prvo nekoliko dana jecam a onda i psenice redom kako koja stize..Ne znam za druge, ja danas spremam traktore I prikolice polako,podmazivanje I ostale provere.. Evo žetve..
Zalivam na tri ili cetiri strane. Jednom rijecju robija . Sve pomalo postaje sivo ovde .
Ajde da malo utjehe unesem , citam danas neki clanak o steti i smanjenju prinosa kod soje i kukuruza u ranim fazama .
Uglavnom nije tako strasno . U ovoj fazi susa koja se ogleda u uvrtanju listova kod kukuruza i okretanju listova naopako kod soje ili kad soja dobije nenormalno tamnu boju ili srebrnu nije tako sttasno . Ako kasnije dodje kisa prolazi sa malim skoro nikakvim gubicima prinosa . Osim dabome u ekstremno pjeskovitim ili plitkim zemljama gdje moze biljka totalno da ugine i u ovoj fazi .
Vece stete se kod kukukuruza desavaju tek od par dana prije klasanja pa nadalje .
Kod soje tek od punjenenja zrna .
Mislim da nas obmanjuju i da su temperature vise bar za 3-4 stepena
Kako si? Jesi li bio kod lekara? Pij čajeve i tuširaj se da skineš temperaturu.Moj toplomer das izmerio 39 max u 3 sata......