Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne treba se nervirati za nešto što nije u našoj moći. Da se može nerviranjem dozvati kiša pa u redu ali ovako sve što smo mogli mi smo uradili a sada je sve u Božijim rukama. Jedino šta još možemo je verovati i nadati se. 😏👍

Ja ceo dan tumaram na relaciji kuća pod klimom i dvorište gde je pakao, i sve se sekiram ko i svi ovde, i sušu, i rod, i pare i sve majčinu..
Opet posle razmišljam, sve što sam ranije zaradio i uložio u gvožđušinu ako bude potrebe rasprodavati jedno po jedno, ako i kako bude falilo novaca i u krasni, šta sad.. Glava na ramenima, porodica zdrava, a za ostalo ćemo se snaći nekako... I ovako smo navikli kao nacija da smo u nekom qu..u..
Bez nerviranja,sledeci put kada te spopadnu takve misli a ti spremaj sac! Popravice ti raspolozenje,a mi sa foruma posmatramo i kazemo kako ovaj covek zna da zivi i uziva u zivotu. :D

Zalivam na tri ili cetiri strane. Jednom rijecju robija . Sve pomalo postaje sivo ovde .
Ajde da malo utjehe unesem , citam danas neki clanak o steti i smanjenju prinosa kod soje i kukuruza u ranim fazama .
Uglavnom nije tako strasno . U ovoj fazi susa koja se ogleda u uvrtanju listova kod kukuruza i okretanju listova naopako kod soje ili kad soja dobije nenormalno tamnu boju ili srebrnu nije tako sttasno . Ako kasnije dodje kisa prolazi sa malim skoro nikakvim gubicima prinosa . Osim dabome u ekstremno pjeskovitim ili plitkim zemljama gdje moze biljka totalno da ugine i u ovoj fazi .
Vece stete se kod kukukuruza desavaju tek od par dana prije klasanja pa nadalje .
Kod soje tek od punjenenja zrna .

Pre dve godine,na danasnji dan onaj potop i famozna oluja koja je porusila i najdeblja stabla blizu obale tise...
Steta sto sam preko tapatalka okacio slike tad,pa se sada ne vide...

Sent from my motorola one fusion+ using Tapatalk

Jun mesec je mesec sa najvise padavina u godini, nesto slicno poput monsuna u Aziji, kada on omane u smislu padavina, to je onda gotovo sigurno ogroman problem za poljoprivredu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh