Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovde je bilo povremenog provejavanja snega skoro ceo dan... Temperatura oko 0'c... Čekamo da vidimo koliki će da bidne taj minus za vikend što najavljuju 🥶

Videh da ima vas koji ne volite sneg i zimu, ali znam da svi volite dobru mehanizaciju 😉

Nađoh snimak kako majstor čisti sneg po nekim brdima u Austriji mislim 🤔

Svaka mu čast 👏 👏 👏

Sto se tice snega i kise. Priroda je to regulisala sa kruzenjem vode. Uvek ce biti podzemnih voda. Problem nastaje kada krene da se trosi vise nego sto se vraca u podzemne vode. Nije sve u tim vasim dobrim prinosima kukuruza i ostalih ratarskih kultura. Ne vrti se svet samo oko toga. Postoji i druge stvari, kao npr kolicina pijaće vode, a upravo su podzemne vode jedna od najvažnijih stvari za ZIVA bica. Zato su i potrebne zimske padavine u vidu snega, jer se voda sporije spusta i manjeg isparavanja ima.

Pada oko sat vremena,krupan,baš lepo.
Kad bi ovako nastavio,do mraka bi ga bilo metar. :osmeh:

Ovde je bilo povremenog provejavanja snega skoro ceo dan... Temperatura oko 0'c... Čekamo da vidimo koliki će da bidne taj minus za vikend što najavljuju 🥶

Videh da ima vas koji ne volite sneg i zimu, ali znam da svi volite dobru mehanizaciju 😉

Nađoh snimak kako majstor čisti sneg po nekim brdima u Austriji mislim 🤔

Svaka mu čast 👏 👏 👏

Kako se tamo mimoilaze i po suvom, a ne po tom snegu?

Ne znam Coci i ja se isto pitam 😁

K'o dva ovna na mostu... Ko je jači ide napred, onaj drugi u rikverc ili u provaliju 😂

Inače, snega je bilo ovde jedno sat vremena onako lepo padao i stao. Sa ulica se otopio, nadam se da neće biti puno leda ovih dana putem, a snega po njivama ga ima taman da prekrije pšenicu 👍

Prethodne dve noci -9 i -10. Nekih 15-tak cm snega. Videcemo koje ce nam temp doneti vikend, deluje to ublazeno u odnosu na ranije najave od -22.

Boga mi dobro je to steglo kod tebe ovde bilo -1

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Знате како на путу са уском траком очишћеног снега? Ово сам чуо од другара Руса који сада живи у Орловату, да је неписано правило у Русији: приликом мимоилажења, мање и лакше возило се забија у снег поред пута док се не заглави, веће пролази и извлачи мање из снега, па настављају пут.

Dešava se to često i u našim krajevima da naiđeš na put gdje se nemaš gdje mimoići. Prošle godine krenem na Hrgud do nekog predajnika i vidim kamion kako se spušta ka glavnom putu. Sačekam u podnožju jer znam da je uzak put i taman kad je prošao ja uz brdo. Negdje na pola puta idu Mađari iz eufora sa unimogom, e sad kurko, nema kud. Vratim se malo gdje je komotnije, pokušam zajašiti sa strane koliko daster može, a onaj grešan poblijedio ko krpa. Unimog visok, točak gazi ivicu, a dole provalija da nebi imali šta pokupiti.

Na par mjesta gdje neko stalno boravi (obično vojni objekti) pozovemo telefonom pa kad potvdre da niko nije krenuo odozgo onda krenemo, mada sad i na tim putevima gdje se može ukopaju proširenje na svakih par stotina metara pa je lakše.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh