Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nocas novih 37 lit.
Za tri dana 70 lit, sada smo mirni narednih 2 nedelje.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

11+10+10 bilans za ova tri dana. Dovoljno za neke kukuruze. Nekima i da padne 200 ne vredi. Mnogo znaci sto je zahladnilo. Da je ovaj scenario bio pre dve nedelje bilo bi super, ovako ce bar nesto biti spaseno.

Da je ovaj scenario bio pre dve nedelje....
...друге би диване водили. Ал' увек је та фора за "да је пре две недеље..."

Ипак сачекајте да видимо како ће бити са кишом данас и у понедељак и да л' ће да нас обиђе неко невреме.

Ova kiša je spas za soju, ali za kukuruze je zakasnila. Previše je jalovih biljaka, e sad , da l' može da istera lutku i svilu posle desetak dana od kad je isterao metlicu ne znam, ne verujem. U ovakvoj suši je presudan kvalitet zemljišta, tj. njegova sposobnost da drži i čuva vlagu. Mi u Srbobranu imamo izuzetno kvalitetnu zemlju, ali ne baš ceo atar. Na žalost deo atara gde su mu njive spada u taj ostatak. Nije to loša zemlja, naprotiv, ali najslabije od celog atara čuva vodu i traži česte padavine. U suši prva izgori... Da me neko ne shvati pogrešno, poredim se sa ostatkom srbobranskog atara (černozem), ne sa nekim peskuljama ili teškim zemljištima tipa crnice, smonice i sl.

Poslednja izmena:
U Stepu za ova tri dana 35 litara. Nadamo se jos kojoj litri do utorka. Ovo je u selu, a atar prema autoputu i Ceneju takozvana Peskara bi trebalo da je vise dobila.Po radaru sinoc se crvenelo sa te strane.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh