Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neprekidno pada dva i po sata, i po jačini pljuska koji je bio u jednom trenutku mislio sam da će preliti kišomer. Sad sam bio izašao da vidim koliko je palo i nije prelio. Voda u kišomeru je prešla najveću oznaku (35l) ali nije stigla do proširenog dela. Kiša i dalje pada pa se nisam zezao sa presipanjem i tačnim merenjem, ali šacujem da je palo negde oko 40l (izmeriću tačno ujutro). Juče je severni deo atara dobio manje od sela, ali mislim da je kiša večeras tamo dobro nadoknadila litražu, sat i po je tamo neprekidno bila crvena boja, dok su se u selu smenjivale sve boje sa "radarske palete". Trenutno pada dooobraa natapača, povremeno i jača kiša i videćemo ujutro do koliko će dogurati...

Kljajićevo, Crvenka, Čonoplja, Sombor pokisli dobro večeras. Seli na piće u Kljajićevo, a tamo potop. Padala je nenormalno. Sad sam došao kući kroz Kljajićevo i Čonoplju do kuće, pada i dalje. Ima vode na putu, vozio sam 50 na sat.

Tomasevac 35 lit u ovoj turi. Juce 6 i prekjuce 2lit. 43 lit za sad. Za neki dan ce se znati da li je pomogla, cemu i koliko

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Noćas 30 litara u Velebitu. Prvo je palo dvadesetak litara brzinski uz jak vetar i obilje munja, a kasnije je dodala natapača so konačnog bilansa. Trebalo bi da smo na 43 litre od ovog ciklona.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Kod mene juče (od juče ujutro do sad) 42l, kod kolege na drugom kraju sela 46l.

Maj (l):

02.05. ---- 4
08.05. ---- 6,5
12.05. ---- 9
14.05. ---- 1
15.05. ---- 2
16.05. ---- 3
17.05. ---- 8,5
19.05. ---- 3
20.05. ---- 26
31.05. ---- 8

Jun (l):

06.06. ---- 7
13.06. ---- 3,5
25.06. ---- 0,5
30.06. ---- 2.5

Jul (l):

16.07. ---- 35
17.07. ---- 42

Све кад се сабере "мршаво"
код куће за три ноћи 36 литара. Према Српскиј Црњи много више а према Кикинди скоро па ништа,у кукурузу мокро око стабла а између редова прашина.

Za 3 dana 124l od toga sinoc 65l. Da mi je neko rekao da ce ovoliko kise nakon onolike suse i vrucincine da padne u ovako kratkom roku ne bih mu verovao. Sto makar ne padose ovih 24l pre 20tak dana.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh