Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izgleda da sam bio sanjiv pa nisam dobro video.Ipak je tu oko 45 litara.
Takav kisomer imam i ja. Posto se siri gore tesko je proceniti koliko litara ima. Najbolji nacin je odasuti ono sto je preko 40l u neki sud pa posle vratiti. Jednom mi je bio pun do vrha i kad sam tako uradio bilo je oko 105l. Inace kod nas juce 1l, u cetvrtak nista a sada upravo pocinje ali neka sitna i slaba. Valjda ce pojacati.

Kiša kakvu se može samo poželjeti. Pada nekoliko sati bez vjetra, stane da zemlja upije pa ponovo. Noćas je padala cijelu noć onako umjereno i nema kanala na putevima.

Otišao sam do Iljevi (deo ataraatara prema N.Bečeju).Razočarao sam se kada sm sišao sa puta ,nigde barice ,nigde mokrog a noćas nad selom lepa kiša.Deo Iljevi prema Melencima je pokisao sa 11 litara (zet ima kišomer u duvanu).Ovaj deo atara tri godine za redom ima problem sa padavinama.Zbog toga u tom delu nismo sejali kukuruz iako je prvoklasna zemlja.
Otem u atar prema Tordi ,tamo sve crno i vlažno..

Gledajudi animaciju na rain-alarmu zakljucio sam da nad bogatinskom opstinom ima neka anomalija ili stvarno Matic ima sifru od harpa.

Nocas 10l. Ukupno 21 od ovog talasa. Eto kod Kiraja 15km razdaljine duplo vise dok je kod clana Nikt u Ruskom Selu u prvom naletu bilo svega 2l. Javice se valda i Jjova iz Mokrina da bi imali sliku padavina oko Kikinde.
Јова нема кишомер а колико сам чуо да је било 13-14л, информација није сигурна 100%.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh