Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na 40mm ispraznio kisomer, razvalila kisa i jos pada cenim da je palo jos deset preko 40 jer je duvao vetar nije moglo sve u kisomer ravnomerno.Jos pada dobro, ocekujem bar 60mm danas i palo je 20mm juce i prekjuce,jeste kasno ali ima nade bar za polovinu useva.

Na 40mm ispraznio kisomer, razvalila kisa i jos pada cenim da je palo jos deset preko 40 jer je duvao vetar nije moglo sve u kisomer ravnomerno.Jos pada dobro, ocekujem bar 60mm danas i palo je 20mm juce i prekjuce,jeste kasno ali ima nade bar za polovinu useva.
Juce kod mene 27 litara, a danas prelio kisomer i jos pada. Ovo su najvece dnevne kolicine padavina kod mene u poslednjih 10 godina, i to u sred leta.

Pobegao iz Sombora jutros i potop u više navrata. U selu sunce i vetrić ceo dan, ka zapadu se videlo svašta..opet ću da blejim u radar i čekam nešto sa istoka dođe i pređe preko Tise..

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Smederevo svaki dan kisa,preko dunava se nesto tesko probijaju oblaci,videcemo sta ce doci iz Rumunije,vidim nesto dolazi na nas sa jugoistoka.

Danas sam pokosio i požnjeo. Oko 14 časova, deset minuta haosa. Sve je sravnjeno sa zemljom.
984ab1a29aeca9c1d64f0f474b504196.jpg
91602873088f88c277e25ff3ac90df17.jpg

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

70mm danasnji bilans, 60mm sam isipao iz kisomera prvo 40 pa 20 ali bilo je vise. I jos paducka znaci oko 90 mm za tri dana.Najvece padavine u cugu u poslednjih par godina.Ja meznam koliko je padalo onih godina kada smo imali poplave posle dva tri sata kise? Sigurno 200-300mm ovo je taman popilo fino.

Kod mene juce slabih 3 l. Danas pre podne jos 5l. A od 17h pada lagana natapača i jos pada. Sutra cu videti koliko je nakapalo. Ako su prognoze dobre i ako bude padala sve do srede bice kod mene i celih 100l. Bar koliko toliko da se kukuruzi izvuku.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh