Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako se opet pozivamo na iskustvo, veću šansu ima deo najbliži Rumuniji posebno od Plandišta ili Crnje ka Beloj Crkvi.
Kimi dakle od ovog fronta koji je trenutno iznad zapadne Rumunije, ako i dogura dogurace opet samo do Plandista a to je samo nekih 15 km od mene.
Pratim i vidim da se koleba i sporo se krece, a iako dolazi u ovom pravcu nije sigurno da stize do ovde?!

35 kapi je palo sinoć u mom ataru, a ovde trenutno pada oko 36 lit/m2.Na žalost ovo je samo jedna od dve parcele koju mogu da navodnjavam.

891f25b7539c8bd5edf019e651f44272.jpg

Dragi moj Peet, to sam samo naveo, kao da mi je najverovatnije da će tu oblačnost biti najkonkretnija, odnosno da su veće šanse bliže Rumuniji što je i logično (bliže Karpatima).

Nastaviće taj sistem nošen vetrom ispred sistema (olujni front) i dalje na zapad dublje u Vojvodinu, ali je jako teško reći kako će ko dobiti jer su sve to mali ali jaki odrazi koji se naizmenično na tom.vetru fronta pale i gase.

Vidi se sa na satelitu da čitav zid sa vetrom nadire ka našem Banatu.

Da dogura da dobijemo svi što smo izvisili juče. Bojim se da je za kukuruz kasno ali suncokretu će prijati.

Vodu vučem iz kanala, nama je voda dosta duboko tako da bunare skoro niko i ne buši. Bunare buse za neko povrce pa u njih ide dubinska pumpa pa agregat da pravi struju za tu pumpu. Inače, ovde sam posejao proso posle ječma,da probam i to u životu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh