Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isto kod mene . Ponegdje moze da se vrati za jos par dana a imam i ovako . Od pola maja nema kise.

q2wwoJs.jpg
Druže,na veliku žalost,ovde može pasti 100l ali ne vredi.Ako je samo kraj podgoreo onda je dobro a ako je cela parcela...Posle pišemo o agrotehnici.Vidim da nema ni korova,Sad bi bilo bolje da ima trave.

Evo sad gledam prognozu i za sledeći vikend kažu opet oko 10 litara... Zadnjih mesec i više dana ovo kao nagradna igra. Izvlačenje svakog vikenda pa koga usere...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Eh Paore kad bi tako za svaku situaciju moglo jasnije I preciznije nagovestiti..Ali tako he bilo, prosto iz aviona Se videlo jos tamo u ponedeljak da CE krajnji sever blize Madjarskoj da pobere, a da CE kosava sve ubrzano susiti ka istoku.
Inace da delovi Banata pogotovo jugoistocnog dobiju danas od razvoja sKarpata pred mrak.
Kimi jel i mi spadamo u te delove ili smo mi u JUSU kao i dosad

Zorane, biće to jaki ali površinski mali oblaci, kretaće se iz pravca istoka ka zapadu. Ako se opet pozivamo na iskustvo, veću šansu ima deo najbliži Rumuniji posebno od Plandišta ili Crnje ka Beloj Crkvi.

Sledeća promena vremena je ono pravo, modeli ne odstupaju ni milimetra..ciklon u moru blizu Italije je ono što mi dugo čekamo za ozbiljne količine u talasima u ogromnom delu zemlje. Svi su slični ko jaje jajetu za to. Konačno.

Al daj dotle danas i sutra da zakači gde može što više.

Kimi ti si to dobro prognozirao i to je fakat.
Ja iskreno vise ni neverujem da ce ista u Juznoj Backoj pasti do jeseni. Tako je krenulo, tako ce se i zavrsiti.
Rekao sam ja tamo jos u aprilu (da ne trazim post) da cemo plakati za kisom. Tako ce i biti, na zalost. Naprosto vec godinama imamo problem sa kisom i jedino sto nas izvlaci je normalna temperatura. Ove godine nemamo tu srecu, sunce nas nemilosrdno przi. Trenutno imamo tek nesto malo manje vrelih dana nego 2012. al imamo zato jos pola jula i ceo avgust, a znamo da avgust je najvreliji.

Zadnja kiša pala 20 maja, cifra je bila 19 litara... posle toga 1-2 litre... ništa... Za naš breg mislim da je kasno, jednostavno zemlja je takva da nemože da izdrži sušu kao neki drugi delovi...

Kod nas isto kao kod Rodica,zadnja kiša pala 20 maja 15 l. i od tad u par navrata po nekoliko litara.
Nevalja! :sjasi:

Evo sad sam video. 10 l ravno palo. Ali je zato kod clana Brankovic bas natopila. Jbg tako poneo oblak. Ajde mozda danas bude jos koja litra. A od petka neka sipa narednih nekoliko dana

21 litra izmerena u dvorištu, tamo gde su mi njive oko 30 litara ali je bilo i leda, u zadnji čas je pala, taman pred oplodnju kukuruza i cvetanje soje

Konatice juče baš usra..o 23 l. Ova kiša mu dođe kao ona izreka da to ne pada kiša, nego da dukati sa neba padaju...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh