Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Toplo sa hladnim vetrom, ima li nade da ove kise sa zapada dodju i do mene ili cemo opet popusiti.

Il odvuce Jastrebac il morava ili u gradu padne.Sa istkoka z.moravu i veliku nikada nisu presle kise do mene.Uvek sa zapda dolaze.

Ja se petkom ne brijem ali sam danas prekršio pravilo.Morao sam ,jedino tako može da padne kiša.Ako ne uspe onda i vračbine nisu kao što su bile.

482859e8ffcd58b6e7623833e727a0d0.jpg

Ja uključio infuziju….

Рецепт за пљусак са мало леда
Оставити апарат за варење напољу и 500 кг концетрата. И онда отићи од куће да обавите нешто.

Sta nam crtaju modeli od 15-og ...kako sve to lepo izgleda za sad,i gfs i taj ecmwf se skoro poklapaju za neke padavine,uglavnom bude kise ako se oba modela poklapaju,ne mora tacno u sat,kao sto i nije,ali ....ima neke nade za sad.

Ljudi nije pitnje sta ocekujemo od ovog vec sta ocekivati od narednih godina.
Zivimo u nekoj zabludi.
Imamo primer da ovakvo vreme moze da potraje i dve godine pa i vise.
Eto deo Kikinde, Zrenjanin, kod nas Padina pa gore prema Secnju itd vec druga godina je loša.
Sta ocekivati cemu se nadati kad se klkma izuzetno promenila.

Ja se petkom ne brijem ali sam danas prekršio pravilo.Morao sam ,jedino tako može da padne kiša.Ako ne uspe onda i vračbine nisu kao što su bile.
Mozes se obrijati sav, skinuti se go nasapunjiti i cekati, kad te nece, nece, osusice ti se sapun na kozi😀
Sta nam crtaju modeli od 15-og ...kako sve to lepo izgleda za sad,i gfs i taj ecmwf se skoro poklapaju za neke padavine,uglavnom bude kise ako se oba modela poklapaju,ne mora tacno u sat,kao sto i nije,ali ....ima neke nade za sad.

Mozes se samo nadati nista vise! Te slike 6-7 dana unapred su kerin k...!
Pa oni nekoliko sati unapred ne znaju za sebe a ne toliko dana unapred!
Vredjaju svakog normalnog koji ocekuje kisu time sto danas daju verovatnocu od nekih 70% i kolicinu od nekih 10 l da bi se za par sati posle predomislili i prognozirali 30% padavina i kolicinu od 0,1 - 0.2 lit. za isti dan.
Da nije zalosno bilo bi smesno!
Ljudi nije pitnje sta ocekujemo od ovog vec sta ocekivati od narednih godina.
Zivimo u nekoj zabludi.
Imamo primer da ovakvo vreme moze da potraje i dve godine pa i vise.
Eto deo Kikinde, Zrenjanin, kod nas Padina pa gore prema Secnju itd vec druga godina je loša.
Sta ocekivati cemu se nadati kad se klkma izuzetno promenila.
Za tvoju informaciju a i malo sire da znas samo da si se malo presao da ne kazem zaj.. o oko navedenih gradova i sela koje su bez padavina trenutno a i zadnjih par godina, jos ih mnogo ima!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh