Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Matiću, da nisi juče traktorom prolazio između Batajnice i N.Pazove oko podne?
Videh iz kola neki Dajc vuče dve prikolice.. Ili sam se 'istripovao' da samo ti imaš traktor te marke..:osmeh:

I ako je postojala nada za kisu kosava ce da se pozabavi da je vise nema. Nakon ovog vikenda definitivno otpisana cela godina. Nadao sam se bar malo suncokretu ali sjebace i njega

Od jučerašnjih najavljenih 10 litara sad stoji da će biti 0,2 litre....

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

A sto ovde pece danas, nema sanse gledati bez naocara. Strasna sparina i omorina. Oblaci su na sve strane pa kad se sunce probije postaje neizdrzivo. Da li ce ista pasti to sad mozemo da pratimo samo na radaru.

Za moj kraj neke nade polazemo posle 15og,zadnji voz,tj za neki kukuruz ce biti kasno,ali nesto ce se i moci spasti,ja mislim.

Evo kise
54178d1319c1dc84d029481c5d1cea40.jpg

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Definicija medveđe usluge..svežije, posebno na istoku Banata za oko 5°C nego juče, ali zato vetar...svim silama se gura balon vreline na visini na ovaj centralni/južni deo Balkana, i onda zamisli kad je tamo istočnije (Rumunija,Bugarska) gde je proteklih godina bilo znatno paklenije nego kod nas svežije da odatle košavom na prednjoj toploj strani promene zapravo osveži.

Ona je u ovom slučaju jedina i kriva (košava) što će sistem sa zapada slabiti kako ide na istok, jer kad je seknula malo svežine u niže slojeve stvara izotermiju tj neki sloj malo iznad tla je hladniji od onog iznad i to odmah umrtvljuje atmosferu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh