Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
samo neznam dal znas sta je bio razlog sto nije bilo kise 3 god?Nije bio problem do Boga nego do ljudi...i zbog cega ?
Vrlo dobro znam šta je predhodilo, jer da je Ahaz slušao božije savete nebi se ženio sa Jezaaveljom i ne bi narod odveo u idolopoklonstvo i ne bi bilo potrebe za kompletnim događajem.

Da vam čika Momo kaže kako to ide , tako sam čuo od starijih . Nemože Bog da stigne na sve strane . Ljeti je problem , kiše nema dovoljno za sve. Svako jutro imaju gore sastanak , kao referisanje , za razne teme . Za vremenske prilike su mislim sv Ilija , Petar , nisam siguran .. Uglavnom kad se dodje do toga kuda kišu poslati , a Bog nema vremena svaki dan ima krupnije probleme , onda neko od ovih službenika otvore kartu , i kažu , ajde , šefe obilježite na mapi kuda sutra da pošaljemo kišu , a Bog pošto nemože stići da sve obilježi , kaže , nemožemo sad detaljisati , nek ide kud i zadnji put isto . I tako i bude . (Ovde Dubica, tamo Baranja i Sombor i to je to )

Ljudi svi smo mi u istom loncu, verni, neverni. Kise treba i jednima i drugima. Neko muku okrene na salu, neko kuva u sebi, neko bi se svadjao, a neko ispred trafike muku gasi. Meni zena zabranila da pricam o susi. Necu pisem nasta lici kukuruz ovog popodneva. Tako da idemo dalje... Novo kolo nova sreca...

Sent from my S60 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kako mi se cini kisa odlozena do daljnjeg. Verovatno dok ne prodju dve kljucne nedelje. Prosle godine nekako bili blizi stvarnosti sa prognozama i ako se zalili da nema podataka zbog manje aviona zbog korone . Sad sta najavise kise u zandjih 20tak dana htedoh camac da kupim za obilazak njiva

Nemoj da se uvredis ....sve je to lepo a l dal znas sta kaze biblija cije molitve Bog uslisava dal svake ili ne?I Dal svakog bog cuje ili ne? Nije nista licno al cisto na razmisljanje Covek uglavnom kad mu dode do guse onda se seti i Boga a inace u meduvremenu ga kad tad i opsuje..no cast izuzecima.... po meni ovde pop ima najvise koristi ako je placen
Nema zašto da se ljutim .Preneo sam zamisao Popa i vernika da se pomole za kišu .
Imam prijatelja koji jedva čeka da se nešto desi u oko Crkve ,Popa ,običaja ........ pa pominje Sveto pismo .Litija je Paganski običaj,po njemu .
Poklonijo mi je Sveto pismo ili Bibliju ali ja ,za sada ,to ne mogu da čitam .Em su sitna slova ,em mi ne leži ....

Da nesto nije kako treba sa vremenom govori i cinjenica da je zetva psenice pred vratima, a kukuruz nije ni poceo da metlici.
Ja se iskreno ne secam da se ovako nesto desilo u skorije vreme.
Ima li neko ko pamti ovakav slucaj.
Kod nas u ataru uvek u vreme zetve kukuruz vec lepo metlici. Govorim o onom kukuruzu koji je posejan u nekom optimalnom roku.

Da nesto nije kako treba sa vremenom govori i cinjenica da je zetva psenice pred vratima, a kukuruz nije ni poceo da metlici.
Kod nas u ataru uvek u vreme zetve kukuruz vec lepo metlici. Govorim o onom kukuruzu koji je posejan u nekom optimalnom roku.
To i mene plaši.Kod nas je još i nizak.To ne može biti dobar znak.

Да ли је до времена или хибрида, у фирми се суперсилажа правила да је требала зимска јакна ноћу а ових година почињала у августу. Мада како ствари стоје ове године..

Izbrisana kiša za vikend. Možda je bude, u nekom minijaturnom naletu, u četvrtak i petak.

A možda je to baš i dobro, ko zna, ako se kocke poklope pa prođe ova tura što prži, pa kad se izmetliči da dobije koju kišu.. Bar bi svi mi voleli takav scenario, ali no, što bi rekao sale..

EC čas ucrta gotovo 100mm pa obriše skoro sve, i tako ukrug 5-6 izlaza. Muči ga situacija na okeanu ispred obala Evrope, zato tako ekstremno varira.

Što je nečeg izvesnijeg i bližeg tiče, možda samo tamo oko Bele Crkve i Vršca, ili krajnji jug Srema uz Savu. Južno od Save i Dunava biće više aktivacija i razvoja u četvtrak, ali ode to ka Bugarskoj.

Po simulaciji radarske refleksivnosti, biće žara južnije:
de-model-de-310-1-modswisseu-2021062900-60-960-240.png

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh