Samo se ti uzdaj u pamćenje naroda Paore, daleko ćeš da doguraš... stariji ljudi ne znaju šta su jutros jeli, a kamoli dal je i kolika bila vrelina pre 40,50 godina.
Gde bi čovek bio da nije papira..
Pobrojao sam godine apsolutnih maksimalnih temperatura, dakle kao što vidiš javljaju se godine kada se većina ljudi uokolo tebe Paore nije ni rodila.
A još kad bi butao najstariju, beogradsku statistiku... znam isto bar 3,4 godine sa 30 ili više dana preko 33 stepena, tako da ti takva teorija sigurno neće proći.
Ja stičem utisak da ti samo tražiš neko opravdanje za to što je ova godina ovakva, uspoređujući naše letnje normale sa tamo nekom Nemačkom, Francuskom i slično, što blage veze nema.
Evo, da se ne sekiraš, ja ću te prosvetlitli da ovo nije ni prva, a niti poslednja godina, odnosno leto koje će biti toplo i sušno. Neka smo mi samo živi i zdravi...
I ja mrzim sušu i vrućinu, ali šta mogu. Ne može čovek da očekuje da će priroda da mu ide na ruku svake godine nažalost... Nažalost, mi po razvoju nismo zemlja u kojoj seljak može da priušti navodnjavanje na velikim parcelama, pa da ovakve stvari amortizuje..
E a kad već spominja tvoje zapadne zemlje, pogle gde su one bile temperaturno oko Božića ove godine, naletoh danas na ovu sliku na računaru... hihihihih
---------------------
I to uporedi sa slikom koju si postavio.... oučavaš li nešto ?: