A naša 2 ledolomca stoje upropašteni.Bila je skoro reportaža o njima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo je deo teksta koji je danas izašao u jednim od dnevnih novina:
- "Inače, angažman mađarskih ledolomaca košta 575 evra po satu kada rade, a 300 kad stoje, što je iznos koji solidarno finansiraju Srbija, Hrvatska i Mađarska. Ukoliko bude postignut dogovor oko iznajmljivanja dodatnih plovila, to će, kažu nadležni, plaćati samo Srbija." -
Jeste neko narodno verovanje. I jeste broj dana je = broju meseci u godini. Opet kažem ne znam da li se tumači u obrnutoj formi. Ja ću pratiti pa ćemo videti.Taj kalendar i mi pisemo i za sada po njemu ispada susna godina ali je dosad sto kaze lacin sve promasio..
usput da vas obavestim ako nekoga zanima.. jedan ledolomac od dva se zaglavio juce jos oko 12h. a drugi je presao oko 3/4 ledenog cepa. cekamo ga da izadje kod poslednje krivine gde je i rep.. mediji nesmeju verovatno da dizu paniku, ali evo mojih zapazanja.. nizvodno od cepa dunav je opao pola metra ili cak i vise.. ali je u delu gde je cep i uzvodno narastao skoro 3 metra... i sutra idem ujutru i samo se nadam da ce madjari istrajati da ne dodje do poslednjeg sto je vec u najavi da se led minira..
U kom smislu ovakvo vreme ?