Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ledolomac ne moze da se zaglavi, ne bojte se.
Ako sam dobro cuo, poslace jos 2 ledolomaca, ako ce biti potrebe za tim.
Nazalost od juce je i to moguce naime taj manji sto sam opisao u temi nikad ovako, ima kazu 250 tona i nema oscilatorno klatno, a ovaj 11 sto se uspeo probiti ima 350 tona i znam samo da ga nisu gasili 24 sata... tamo gde se manji zaglavio prosao je na 10 metara od obale jer nije nigde drugo mogao, i to neznam kako se usudio tako blizu ici. uglavnom kod nas put do dunava nikad nije bio prometniji.. more automobila ide tamo vamo, i za taj najgori deo smo svi skepticni da bez exploziva nece ici.. sutra ujutro opet idem napolje i javljam sta se desilo i koliko je napredovao.
e da dodam, vodostaj je jos malo opao iza cepa, a ispred danas nisam bio, samo logicno bi bilo da je jos porastao. i danas smo videli na nekoliko mesta kako voda iz kubika pod bentom brzo curi u dunav znaci da je do opadanja doslo naglo.

Poslednja izmena od urednika:
Nisam znao da VI. nema taj oscilator. Bez toga nije ni pravi ledolomac :osmeh: - t.j. lako moze da zaglavi.
Hvala na izvestaju (i u drugoj temi)!

Nema na cemu mislim da ljudi treba da znaju pravo stanje... jer kod nas mestani misle da su nadlezni to jako neozbiljno svatili, ali kako mi bez iskustva da nekog okrivimo... vreme ce pokazati sta ce se jos desiti, ali agonija oko reke ce trajati jos namanje 10 dana. jer kako sam skoro saznao novi led neprestano dolazi, i kazu da svaki dan naslaze jos koji kilometar novog leda uzvodno. i jedina sreca u svemu tome da je dunav pre ovoga bio jako mali pa sad jos postoji neko vreme dok se on ne popuni.. mada po do sada vidjenom puni se dosta brzo kazu neki koji su isli po svoje camce da se voda podize na ocigled.

Nekako mi se jos manje svidja kad mi neko drugi to kaze...

4269bd8b49b9ecef4f7c873b423f108a.jpg

Magla,-17,subjektivni osećaj temperature - upm.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Ajd radasine nemoj crtati vraga na zidu.Jedino ako si mislio da od 1 marta bude pravo prolece....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh