Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne samo to, nego su se jači odrazi odnosno oblaci stalno držali ove strane reke. Bliže samom planinskom masivu Goča je još više palo izgleda.

Čujem da je nadošla bujica bila u nekom delu noći, te se izlila malo Novoselska reka dole u našem polju gde je i korito pliće.

A eto već koliko jutros skoro pa nije ni oblačka bilo :osmeh:

Sada malo zatišje, mada EC daje već za sredu pljuskove u našim krajevima.

Niko se nije javio bas iz Uljme gde je bio taj najjaci oblak u Juznom Banatu !
Vidim kod nas oko 40L i okolina Kovina 55L od one prosle kisurine,
Nego odakle u ravnici selu Uljma tolika voda ? Pa koliko je to kise palo? Da su stradali ljudi.
http://www.juznibanat.rs/nastavlja-...inje-epidemioloska-situacija-nestabilna-foto/
Videli ste na slikama potop. Nigde reke u blizini nema tamo.
Nocas opet oko 5L/m2 palo.

Изгледа имају дољу у селу, а за 20-ак минута пљусчине вода није имала где да оде и ето несреће очас посла.

Послато са Lenovo P70-A уз помоћ Тапатока

Nije u pitanju dolja,vec ljudski nemar! Palo je 100L u sat vremena,a svi odvodi su bili zapuseni(sahte,kanali,itd.)u Vrscu je 2014god.palo 200L za noc i izlio se Mesic,ali opet nije bila takva katastrofa.

Nisu Schwabe dzabe kopali kanale, a divljaci ih posle zatrpali. Tako je isto i kod nas, samo su se u zadnje vreme opametili pa ponovo kopaju.

Kod nas je 90% kanala sređeno u zadnjih 10-ak godina samo mi se ne sviđa što je narod stoka pa baca prazne plastične flaše i razni otpad u njih.Sve bi ja to kaznio.

Takodje kaznjavati sve one koji razoravaju zemlji tik niz kanal,malo im je do karova,moraju da prosire.

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Pametan je bio taj naš narod... da, naš, koji je Vojvodinu naseljao bežeći od Turaka. Oni naseliše tu nepreglednu močvaru i baru, te je isušiše korak po korak, kopajući kanal po kanal da bi došlo do onoga što danas imamo, a to je naša najplodnija zemlja :osmeh:

U gotovo 99% slučajeva sve poplave po niziji su rezultat kod nas isključivo začepljenih, obraslih i zatrpanih kanala... čisto da ostavimo taj 1% da je moguće da potop bude toliki ili toliko brz da ni kanali funkcionalni to ne mogu da prime.

Za brdsko-planinske terene je to dosta teže obuzdati, najveći problem je seča šuma... jer samo se seče a skoro nikako se ne pošumljava. A golom brdu šta će da spreči vodu da surva u ponor koji je izgradio potok/reka ako voda nema više gde u zemlju ? Pa erozija, pa se strpošta na dole i šljunak, kamenje, delovi stena pa nastane negde čep i aj#e ga j#bi.

Da ne bude sve tako crno... hvala Golubu na ovim gotovo svakodnevnim slikama sa Podunovačkih bara, bivšim eksplotacijskim mestima šljunka pored Zapadne Morave.

Bisa, Ostoja i Lazo su uvek tu sa nama :osmeh:
18952720_430703043965736_906130618262110854_n.jpg

18952599_431622927207081_9185982392711829849_n.jpg

18301008_417047158664658_2616993037200720872_n.jpg

To je isto svuda. Kaznjavati treba takvu stoku ljudsku, a pogotovo kad baci otpadnu ambalazu od "hemije".

Kad smo kod nemara, u posledjne vreme ljudi i ne kopaju septicke jame vec direkt izvuku cev iz kupatila i wca u kanal ispred kuce, boze moj da ne ciste to skupo im a ona im se deca igraju u istim tim kanalima. Ispustaju fekalije pa komsije zatrpavaju i pregradjuju svoje kanale da im iste ne smrde pod prozorom i kad dodje do obilnije vode eto belaja.
Sve se to moze resiti ali treba zelje i volje, a dok je strucnjaka na foteljama koji gledaju samo da se uvale u opstine, inspekcije... zarad licne koristi i da primaju samo platu i od danas do sutra da prezivljavaju tako ne misleci o resavanju bilo kakvog problema sve ce nam gore biti

Kad smo kod nemara, u posledjne vreme ljudi i ne kopaju septicke jame vec direkt izvuku cev iz kupatila i wca u kanal ispred kuce, boze moj da ne ciste to skupo im a ona im se deca igraju u istim tim kanalima. Ispustaju fekalije pa komsije zatrpavaju i pregradjuju svoje kanale da im iste ne smrde pod prozorom i kad dodje do obilnije vode eto belaja.
Sve se to moze resiti ali treba zelje i volje, a dok je strucnjaka na foteljama koji gledaju samo da se uvale u opstine, inspekcije... zarad licne koristi i da primaju samo platu i od danas do sutra da prezivljavaju tako ne misleci o resavanju bilo kakvog problema sve ce nam gore biti
Ja to potapajucom pumpom na djubar iskrenem i sve ispari , platio sam ekos bio 5000 din. Mislio sam da ce i ono gusce iz septicke izvuci onim velikim kamionom , oni vodu izvukli za 5 min i 5000 , e pa neces kolega, 5000 platih potapajucu pumpu i evo vec 3 godine na djubar istom izvlacim i sve ispari , povremeno kad mi krtice razvale celu ulicu zabodem crevo u krticnjak.
A to sto izvlace i u lanale iskrecu necu ni komentarisati, kad navodnjavam njivu smrdi cela njiva na septicku

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Taj đubar na koji prazniš tu septičku posle razbacaš po njivi, pa ga sve tako dobro zasićenog fekalnom vodom i ostalim štetnim materijama zaoreš i onda ti njiva miriše? :osmeh:
Dane nemoj se naljutiti zbog malo šale, ali zar stvarno misliš da ta fekalna voda sva ispari? Prosečno mlađe domaćinstvo od 3-4 člana bar 2-3.000 litara fekalne vode i ostalih štetnih materija izbace za samo 1 mesec što je složićeš se značajna količina, pogotovu gledano na godišnjem nivou. Tako da ta fekalna voda i ostalo u velikoj većini završe zaorani u tvojoj njivi...

Dok se ne napravi kanalizacija toga će biti i ljudi toga moraju biti svesni. I tad će se fekalna voda prazniti u kanal ali će se bar filtrirati (ako se i tu ne bude uštedelo pa se ugradnja filtera preskoči)...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh