Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Napolji je jako toplo nemoze da se spava....

Poslednja izmena od urednika:
Kimi današnji izlazi loši. Izgleda oped corak, samo ponegdje ako uhvati. Ako i dalje bude strujanje iz pravca Bosne nema nista od kiše u mom regionu. Ovo je stvarno da čovjek stavi prst na celo (ili možda nešto drugo) i da se dobro zamisli. Prosto je verovatno da se sve promeni u minut do 12. Gde je onaj više vetar, gde su one bombasticne padavie, više mi nista nije jasno ?

Bice kao i prosli put na nekoliko km2 padne 50 litara kise ponekad i leda a ostali nista, tocnije vise od 2 mj tako.

- - - - - - - - - -

Evo gdje je kisa zavrsila
https://www.youtube.com/watch?v=aRN_stbwNEU
https://www.youtube.com/watch?v=72fcxyHiZto

sfc_tpr_057.gif
Prognozirana kolicina padavina GFS do 26aug e sad trazite se na karti jer po ovome bice svuda kise,manje vise
Rtavn24018.gif

Kimi današnji izlazi loši. Izgleda oped corak, samo ponegdje ako uhvati. Ako i dalje bude strujanje iz pravca Bosne nema nista od kiše u mom regionu. Ovo je stvarno da čovjek stavi prst na celo (ili možda nešto drugo) i da se dobro zamisli. Prosto je verovatno da se sve promeni u minut do 12. Gde je onaj više vetar, gde su one bombasticne padavie, više mi nista nije jasno ?

Meni nija jasno o kakvom ćorku vi ovde pričate,a promena maltene tek počinje ?

Ništa se tu obrisalo nije.Dobro,jeste nestao tj. ublažio se onaj haotični oblak i nenormalan vetar u Vojvodini,ali i dalje tu stoje ogromni uslovi za razvoje i pljuskove.Ne samo danas,nego maltene i skoro cele sledeće nedelje.

Jutros sredjivao mreze od krastavaca u basti , lepo se naoblacilo kisa kad oko 9h cuju se avion i naravno za 30 min sunce upeklo jedva sam zavrsio posao. Od kise za sada u mom kraju nista , sto kaze Kovacev sada nam i netreba.

Pratim duze vrijeme jedan americki sajt, do juce su prognozirali kod mene oko 35 litara kise ukupno, danas je prognoza vec 12 litara, a kako su pogadjali zadnja 2 mjeseca pasce oko 2-3 litre.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh