Kimi ja pricam iskljucivo za moj region. To da li ce pasti na Zlatiboru, u Zrenjaninu, Pancevu, Beceju, Kosjericu..., to mene uopste ne zanima. Ja od toga uopste nemam nista, niti bilo koji drugi poljoprivrednik iz moje okoline.
Ono oko cega se i ti moras sloziti je da ovo strujanje sa Jadrana mom kraju definitivno nikad nije donelo neku kisu, mozda kisici, ali ozbiljne padavine nikad. Dakle po mom misljenju prognoza se ne moze raditi uopsteno i reci da ce negde u Srbiji pasti, sto je zaista i tacno, vec mene interesuje zasto uvek modeli najave veliku kisu i onda od jednom prc. To se desava vec 5., ili 6. put ovog leta. Sta se to desi da tek tako nestanu oblaci i kisa padne na maloj povrsini. Ne aludiram na neke vise sile i teorije zavere vec na pravo strucno objasnjenje.
Bilo je i predhodnih godina toplih leta, ali nije bilo da 3 meseca ne padne zglavna kap kise unasem kraju. Nesto definitivo ne valja jer je ovo prosto nenormalno, i da je suprotno tesko ce me neko ubediti. Dal je samo to splet okolnosti, pa eto 90 % Vojvodine muku muci sa padavinama i extremnom temperaturom koja nije zabelezena jos na ovim prostorima ( u ovom kontinuitetu), ili nesto drugo ja stvarno neznam, ali da je preteralo preteralo je.