Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
z3_precipitation_060.png

Dobar izlaz GFS za nedelju noc, skoro cela Srbija bice zahvacena padavinama i to u jugozapadnoj struji eto kise sa jadrana samo neka ostane ovako. mislim da ako upecamo tu prvu kisu u Nedelju da nas posle toga ocekuje duzi vremenski period sa povremenom kisom i pljuskovima,GFS vidi taj scenarijo cele sledece nedelje.Modeli jacaju iz dana u dan sto je dobra stvar.WRF-NMM crta pravi potop na jugoistoku zemlje u ponedeljak.
sfc_tpr_69.gif

- - - - - - - - - -

z3_precipitation_138.png

- - - - - - - - - -

Evo jos jedne fantasticne karte samo da izdrzi.
Rtavn604.gif

Nerazumem bas Nemacki ali rekao bih da je ovo ukupna kolicina padavina do kraja sledece nedelje koja ce iznositi i do 100mm u vojvodini ali i kod mene u Sumadiji bice bar 50mm ako se ostvari prognoza,odavno bolji izlazi nisu bili.
Rtavn19218.gif

Evo posledica takvog vetra prošle godine u mojoj okolini, mesec dana posle posle onh poplava

Evo 2 radarske slike od tada,kakav oblak !!

mh4myq.png

25solms.png

Željko

Da,to je akumulirana količina padavina.

Zombie_666

E pa baš oko tebe,tj. tamo malo istočnije ka Loznici bi trebalo da prođe ono čudo od mezociklona koje će kasnije podariti onaj snažan vetar po Vojvodini.

Koliko vidim za moj kraj svaki dan odlazu kisu za neki naredni period. Jos samo da i taj vetar odloze za zimu i bice super. Koji ce nam kisa kada nije pala kada je trebala koji ce nam sada. Sto se tice pada temperature pa taman smo se privikli da pijemo caj iz cesme zasto da menjamo.

Molim uvezenog moderatora da mi pojasni zasto je prepravljao moje postove. Da li je ovaj forum za razmenjivanje iskustava i zapazanja ili nesto drugo. Unapred Hvala.

Tvoji postovi u nazad dve strane su obrisani zbog odstupanja od teme, a ako je i neki ispravljen (deo teksta obrisan) to je uradjeno iz istoga razloga ali nisam ceo post brisao jel ima delova koji su u vezi sa temom.

Ako imas primedbe na moj rad slobodno to napisi u temi: http://poljoinfo.com/showthread.php...gestije-i-pohvale-na-rad-urednistva-u-CAFFE-u pa cemo tamo prodiskutovati o tome.

Kod mene trenutno 39 na jednom i 40 na drugom termometru.Prvi je inace u teskoj hladovini.Izgleda da se sprema veliki belaj,na ovakve temperature samo neko zlo moze da naidje.

Poslato sa Samsung Galaxy

Da vidimo sta kazu knjige danas, usli smo u 24h manje vise do promene vremena.modeli odlicni i dalje. evo par slika
z3_precipitation_060.png
z3_precipitation_150.png

Ova je bas zanimljiva.
z3_precipitation_114.png

Sta ce se ovde dogoditi pitanje je.
Gfs i dalje vidi kisu cele nedelje.

Zelkoo, hvala na ovim slikama, ja ne znam da ih pronadjem, jedino kada ih ovako postavis kapiram malo:osmeh:!Nadam se da se ovo nece izjaloviti i da cemo dobiti koliko, toliko kise...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh