Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene izgleda dolazi iz pravca Zitista. Nadajmo se da ce biti mirna kisa. Netreba neki belaj. Iz tog pravca ide neko sivilo kada me je promasila ona kisa od pre neki dan netreba mi ni belaj. Stizu polako kruske , sada ce i suncokret soju bogu hvala nisam sejao jer se u nasem ataru neseje al narod ove godine posejao a kukuruzima moze pomoci oni su jos koliko toliko drze. Nadajmo se da ce vece i noc biti bez vecih nevolja....

Poslednja izmena od urednika:
Sprema se iz pravca Mošorina,već grmi.Pošto je sparno nadam se da će nas malo osvežiti kiša.Sateliski signal već prekida na DIGI-ju,verovatno negde pada kiša.

U mosorinu samo vetric pomalo, kise ni traga...bice da je taj oblak negde iznad tise, izmedju Mosorina i Zrenjanina !

Rain alarm kaze da u karadjordjevu pada kisa....

- - - - - - - - - -

Glupi rain mi kaze da kod mene pada kisa... ha ha ha sunce i vetar ni k od kise....
vec treci put u roku od nekoliko dana nema kise... a rain kaze da pada.... nema pojma u prevodu...
ni u nasem ataru nije padala tada kada je on rekao da padaa...

- - - - - - - - - -
Kolega diklofenak kod vas mozda pada ?

- - - - - - - - - -

O jbt odose oblaci. kao da nam neko rasteruje oblake... kada se god naoblaci cuje se avion i oblaci odose za madjarsku ili jednostavno nestanu. da li je moguce da nam to rade posto u ovoj zemlji jos jedino poljoprivreda stvara ili ti pravi neki dohodak. Konkretno pitanje za uvazenog clana Kimija da li postoji teoretska sansa da rade tako nesto ovom napacenom narodu u ovoj napacenoj zemlji koju zovemo Srbija ?

I pre neki dan i jos par puta ovog leta , ista situacija namrgodi se lepo samo sto nije i cvrc cuje se avion i cao oblaci samo se razidju na levo, desno , napred i nazad i nema oblaka.... Moj skromni zakljucak prckaju nas po malo... Ovu zadnju kisu je najvise dobio onaj deo drzave gde je skoro ili vec zakasnila.

E ovo je kraj sveta. Ima neko prorocanstvo vezano za ovaj sneg , samo jos nisam mogao da pohvatam gde treba da padne da bi bilo ....

Jaoj zemljostrugare,uz dužno poštovanje jer ste verovatno puno stariji od mene,ali ne lupajte.Pa pobogu nema neko (obećani Ameri koji su krivi za sve) druga posla nego da šalje avione i rasteruju oblake nama,a teraju Mađarima.Što ne idu da tim istim avionima da gase požare i šalju kišu u Kaliforniji gde je žestoka suša poslednjih meseci ?

nego se otvori lepo sajt ovaj i vidi se sve gde šta leti:
http://www.flightradar24.com/OHY416/706526f

Sve su to komercijalni putnički letovi,ima ih dosta iznad nas što je i logično jer smo tranzitna aerozona.Kakvo crno zaprašivanje aviona i slične budalaštine aman...

A tek za ovaj članak iznad,bez komentara.I to je lepo u tekstu objašnjeno da pao grad,a ne sneg i ovaj majmun zbog tiraža samo stavi sneg u naslov.Debilizam nad debilizmima.

Ok Kimi postujem tvoje misljenje. Imam taj sajt odavno ali ima i nekih aviona sto ih on neprikazuje bar na nebu kod mene... zasto nemam pojma. . . svako ima pravo na neko svoje misljenje. Moje misljenje je tako kako sam izneo i ima logike u tome al nebih da opet budem na rezernoj klupi sada zbog politike naravno svetske ovo nije tema za to. Ja sam samo zapisao moje misljenje. Neznam koje si god ja sam rodjen 1974 godine...

- - - - - - - - - -

Tako blizu a tako daleko. Atmosfersko praznjenje u Karadjordjevu cuje se i kod mene al kod mene sunce....:cool:

- - - - - - - - - -

idem napolje da gledam oblake i da igram dodole da bi dosla kisa.......

Poslednja izmena:
Ostaje da se prati..

Zahuktava ga,jak oblak jugoistočno od Vršca na Karpatima:

ko2015080609300000dBZ.cappi.png

Sombor i sira okolina mogu da zaborave kisu a posle 15 avgusta i ako padne bice kasno....Opet pocinje agonija od 35+ stepeni

U jednom delu Somborskog atara je i padala, ali u velikom delu atara nije bilo skoro nista u julu. Moje njive nisu videle kisu od kraja juna do skoro. Deo prema Svetozar Mileticu i jos dalje prema Santicu je dobio jako malo kise, i kukuruz je kritican.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh