Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam proslu noc prosao dobrim delom kroz Bosnu od Bilece preko Rogatice do Zvornika i Bijeljine,nekih 80% puta je padala kisa,negde da su brisaci morali na najjace da rade,kad sam na Raci presao Savu tu je bio i kraj oblaka,kod nas je sunce sijalo.

Duško ovo je tolko neozbiljno , za ne povjerovati . Satelitske slike oblaka u septembru i oktobru , ma bezobrazluk . Bolje ti idi :riba: ne gledaj ovo više .

Koliko je toplo ovo more,ne bi me čudilo da se tamo u septembru,oktobru formira neki meddicane,iliti neka vrsta mini vantropskog uragana.Uglavnom,ti primorski krajevi ima da pomru od kiše ove jeseni.

Inače,strujanje je obrnulo na istočno.Posebno sutra i prekosutra,uletaće RUmunke u istočnoj-severoistočnoj struji.

Rumunka bi trebalo da bude naziv za kisu iz tog pravca.

Moze li se ocekivati nesto za juzni banat, neki smo i zaboravili kako izgleda kisa

@Farmer
Da,mislim na razvoje koji bi dolazili iz rumunskog Banata i sa Karpata.
Jao,jadan Vršac,em što kuburi s padavinama em što stalno duvaju neki vetrovi.Po suši ove godine Vršac je apsolutni lider. U julu ukupno palo 0.7mm, a ovaj avgustovski talas nestabilnosti je prošao bez mjerljivih padavina. Nije se ni jun pretrgao sa nekih 20-ak mm ukupno zvanično.Koliko već prošlog leta Vršac je bio jedna od najkišovitijih stanica u Srbiji.Samo je u julu bilo 275litra,a u avgustu 113 litara.

Kako ga priroda sad balansira u kontra smeru...

Nešto buknulo između Zrenjanina i Melenaca,narandžasto crveni odraz.Razvija se isto i tamo u Mađarskoj oko Baje nešto.

U toku noći po poslednjim izlazima trebalo bi da se razbukti u centralnoj i istočnoj Srbiji.

Vise sam pristalica kise sa zapada za Juzni Banat ali ne bi se sada protivio ni ovoj sa severo - istoka. Kobne za nas reon su uglavnom te sa istoka! Ni protiv takvih ne bi nista protiv imao ako bi stigle bez grada!!! Ukoliko ih ne bude za par dana soja ce definitivno puknuti ove god!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh