Vremenske prilike u 2014-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od jutros oblacno ali toplo i mirno vreme,oko 14h krenula da pada kisa,malo jaceg intezitetaa i padala nekih dva sata,...

Kod nas prolece vec stiglo...:cool:A sto zime ne videsmo,osim nekoliko dana pod tanjim sneznim prekrivacem,sa nekoliko stepeni ispod nule,to ce nas verovatno skupo kostati u nastupajucoj proizvodnoj sezoni.

Dan je super bio, ali kako se priča ide neka kiša, samo bez preteranog zahlađenja.

Novi oblaci moćnog ciklona Stephanie već su iznad nas.Nakon što je načinila milionsku štetu po Španiji i Portugalu,ide dalje na istok.Kreće potapanje Italije i zatrpavanje južnih Alpa.

POnegde i preko 200litara za 24h.

Nakon italije,ciklon sutra i prekosutra nastavlja put ka nama,tj. Balkanu.

Ala ste surovi kada kazete da je milina napolju od toplote.Mi vocari se pokidasmo od nerviranja zbog toplog vremena a ne verujem da bilo kojoj grani poljoprivrede godi ovo vreme kad mu vreme nije.Treba valjda da pada sneg,kosa i temperatura primerna februaru...

Ma kakva milina.Milina je subjektivna,pogled na Sunce i plavo nebo.A ustvari brdo ljudi muči glavobolja,virusi,malaksalost u ovakvim danima...

Sve je to medveđa usluga....

EC srećom njuši studen na velikim vratima,bilo bi lepo da to istraje na kartama i ostvari se.

E sad ne znam kakva je situacija sa voćem...ti si stručnjak za to,ali čini mi se da je voćke već jednom "seknula" ona januarska toplota..

Steta je od ovog vremena na nekim vocnim vrstama vec i 50%. Ovih dana ce biti toplo,isterace i preostalo i onda neki minus od 3 stepena ce zavrsiti berbu vec sada.Jedino se nadamo da nece biti velikog minusa a po prognozama ga i ne vidim...

Mа и минус 6-7 му неби ништа фалило док је у балонима а валјало би да захлади макар неких јутарнјих мразева да буде. Kими има ли шансе за то, и када ако има?

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh