Vremenske prilike u 2014-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kimi jel mozemo verovati ovoj prognozi u februaru?
beograd_30.gif

Poslednja izmena od urednika:
Kod nas od jutra greje sunce,vetar vrlo slabog ineziteta,da covek ne poveruje kakvo je stanje bilo pre dva dana:sta:

kimi jel mozemo verovati ovoj prognozi u februaru?
beograd_30.gif

Ja se samo pitam kako ih nije sramota da objavljuju ovakve gluposti ?Sam pogled na to do po ovoj karti ne bi bilo mraza od 7 do 28 februara je van svake pameti...

I nije mi jasno ko izrađuje ovo uopšte?Pre godinu ili dve smo ustanovili da je tačnost ove prognoze manja od 10%.

Mislim,razumem najavu toplijeg vremena tako do 10-11-og...tako će verovatno i biti,ali gde sad nađoše ovu toplinu sve do kraja meseca.

I da...čini mi se da neko od prongnostičara tamo u RHMZ NAJAVIO da je ovo poslednji udar zime :sjasi::haha: To je kao kad bi ja rekao da u avgustu ove godine temperatura neće preko 25 stepeni.

Ova prognoza nije tacna do sada ni jedna se nije pokaza kao tacna.cista glupost iz rhmz a.ispade da je kraj zime a vec za 5dana moze da padne pola metra snega,to se nikad nizna.

Upravu ste sve sto ste napisali,ali ja se ipak ne bi kladio da ce biti jos neke zime u smislu snega, sve ovo lici na 2003 god,los pocetak ove godine.

Cuo sam da od subote-nedelje mogu se ocekivati padavine u obliku kise i da tako moze biti do sredine sledece nedelje...E sad koliko ce pasti i dal ce pasti videcemo,ali molite Boga da pada sto vise!

U Macvi je dan sunca,sve se topi.Snega jos malo ima.Istina,malo ima jos i vetra,ali zanemarljivo.Skoro pa lici na rano prolece.

Cini se da je toplo jer sija sunce ali je samo 3C.Minusa ce biti po prognozama sigurno oko 20 februara,i do -5.Kao sto Kimi rece ovi i HMZ stvarno nemaju blage veze,nista do sada nisu pogodili,za januar su mesecnu prognozu promasili i po 10C za neke dane...I ja bih voleo da nema nekog velikog minusa zbog kajsije i cvetanja ali ...zelje su jedno a stvarnost malo drugacija:cool:

Cuo sam da od subote-nedelje mogu se ocekivati padavine u obliku kise i da tako moze biti do sredine sledece nedelje...E sad koliko ce pasti i dal ce pasti videcemo,ali molite Boga da pada sto vise!

Koliko mu polje visokog pritiska iznad Crnog Mora dozvoli...a dozvoliće mu mrvice verovatno.

Prisećam se ludog kraja marta i početka aprila prošle godine,evo i u slici.

Subotica,1 april :

sl381596.jpg

8 april:

img20130408070720.jpg

img20130408073518.jpg

Danas konacno otisao do sela...na izlazu iz grada prema Feketicu stoje panduri i nedozvoljavaju prolaz.

Vidi ti modele večeras....daju slabljenje anticiklona iznad Crnog Mora,nema košave,cikloni sa Atlantika probijaju kao od šale donoseći dosta padavina čak i našim krajevima (posebno južnom delu).U višim brdima sneg.

Dugo nije bilo ovoliko padavina u najavi,biće interesantno pratiti.

Da li je moguce da je prosecna temperatura u januaru bila samo nesto preko 3C? Ima li neko pouzdan podatak?

Da li je moguce da je prosecna temperatura u januaru bila samo nesto preko 3C? Ima li neko pouzdan podatak?

Imamo 3 nedelje iznad/znatno iznad proseka i jednu ispod/znatno ispod proseka.

Okačiću odstupanja čim izađu karte.

Da nije bilo zahlađenja krajem meseca svakako bi bio vrlo vrlo topao,ali mislim da je zahlađenje dosta amortizovalo,videćemo.

Da podsetim,decembar je završio u čitavoj zemlji u kategoriji normalno/hladniji,a u Sjenici znatno hladniji od proseka.

Vidi ti modele večeras....daju slabljenje anticiklona iznad Crnog Mora,nema košave,cikloni sa Atlantika probijaju kao od šale donoseći dosta padavina čak i našim krajevima (posebno južnom delu).U višim brdima sneg.

Dugo nije bilo ovoliko padavina u najavi,biće interesantno pratiti.

када треба очекивати те падавине

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh