Vremenske prilike u 2014-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledam ove vase slike i dopise.......Uzas.katastrofa.Kod mene u Macvi je sinoc padala ledena kisa.Mozete mislite kakv haos i kolaps.Ljudi se krecu i cetvoronoske.

Probijanje voza na pruzi Novi Sad - Subotica :osmeh:
voz.jpg

Danas sam pricao sa jednim covekom ko je proveo 24sata u kolima na auto putu Horgos - Novi Sad i sa helikopterom su ga doneli u grad kaze da slusa na vestima da su ih obisli i delili im pice i hranu a niko im prisao nije . Dve kuce od mene stajali vatrogasci i vracali vozila u grad koji su krenuli na auto put , jedan pametni sa beogadskom tabicom poceo da se svada sa njima da ga puste nakon nekog vremena ovaj mu oslobodio put sa komentarom idi i stani u red koji cekaju spasavanje . Komsija mi radi u vosci i kaze da su izasli ujutru u 4 sata i usli u deset uvece dotle razbijali nanose . Kaze da su bili i takvi nanosi da je TZ sa svojih 40 tona popeo na vrh i upau u sneg svega nekih 10-15cm . Sinoc pametni bugarin sa kamionom pobegao od policije koji mu nisu dali da krene iz Subotice prema Backoj Topoli i prevrnu se a iza njega zarobljeno oko 100 vozila .

Nije ni kod nas sjajno ali drugaciji teren je kod vas a drugaciji kod nas...A sta mislis da je umesto ovih 20-25 cm snega palo 80-90 cm,koliki bi tek onda bili smetovi?

Kod nas tek danas odblokirali novi put,stari prema skrobari je blokiran,smetovi 2 metra...Vojni zettelmayer nemoze da postigne,pa je zajedno sa almexovim targom,komunalnim rusem,i zadruznim case-om jedva odblokirali novi put...

Poslednja izmena od urednika:
E pa ako ne bude vise padavina moze da duva vetar koliko hoce, nema vise snega za smetove ... Ovako je kod mene na nekih 300m visine.
4q2xjb.jpg

najcudnija zima u srbiji ikada,niti manje padavina a ni vise problema,cudna stvar nema sta.ja u zivotu nisam video ovako nesto a sto je najgore nije bilo nekih padavina vec nanosilo sneg,mi smo nazalos ostali bez ozbilnjnijeg snega niko u selu ne pamti manje padavina nego ove i prosle godine,sada javljaju za lepo vreme tako da izgleda da smo sa zimom zavrsili.

Kakav crni kraj zime sada...Dobro,ide od sredine nedelje na određenu pauzu ali biće je još ne bojte se.

Sibirac se razigrao,čekaće on prvu sledeću priliku da ošine opet.Sada je na redu udar žestoke ledare u Azijske zemlje.

Narednih 7 dana se nastavlja potop Italije,Slovenije,Francuske.Kod nas naravno ni kapi,apsolutna dominacija visokog pritiska iznad Crnog Mora suši sve na putu ka nama.

Upravo sam slusa glas amerike,i pricaju o nezapamcenoj susi u kaliforniji,ona nije zitnica ,pretezno se gaji povrce i voce ,ali u prethodnih 135 godina ovo je do sda naj ekstremnije!

@vlada015

Kada se ugreje Crno More.Ono je drastično hladnije od proseka,a visok pritisak obožava hladnu morsku površinu.

Modeli baš ne shvataju to u dalekom terminu,ali kako se približe na 2-3 dana krene drastično smanjenje padavina.Zbog toga je moj optimizam o dolasku padavinskog perioda propao.

Kada će se ono ugrejati ?Pa kada južina dovoljno probije na određeni period i u tim krajevima (Ukrajina,istok Rumunije,jugozapad Rusije).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh