Vremenske prilike u 2014-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je taj visok pritisak krivac i za ovaj orkanski vetar?

Naravno_On je totalno nadigrao ovaj ciklon koji je u Sredozemnom moru.Bespomoćan ciklon je ostao da se vrti u mestu ili da se čak udaljava od nas,dok je anticiklon sve više i više pritiskao uslovljavajući ogromnu razliku u pritisku na malom području.Došlo je do prodora ledenog vazduha u prizemlju iz oblasti Ukrajine dolinom Dunava,koji se bez problema košavom prebacio preko Karpata,pritom dobijajući znatno na svojoj brzini.

Sad sam u kaficu sedeo i caskao sa drugarima na temu smetova i svasta se moglo cuti, ko je i kako regaovao od nadleznih na ovu situaciju... Ima svega ,od toga da je odrzavanje puteva dodeljeno preduzecu sa 4 kamiona ,koja nisu mogla na vreme da reaguju , odmah kada su ljudi prijavili problem ,a prijavili su ga uvece u 20h.. Tada su prvi automobili bili zavejani, a poceli su da im pomazu tek narednog dana , do tada se niko nije iscimao da nesto uradi i prebacivali su odgovornost sa jednih na druge.. Na kraju kad je djavo odneo salu ,angazovana je vojska itd.. Ljudi su bili primorani da napuste vozila, kamione , pojedinim vozacima je bilo naredjeno od strane vlasnika kamiona da ne napustaju kamione , a vojska i policija su ih na to naterali .. I sta se na kraju desilo, je to da su kola polupana, poskidani tockovi ,pokradeno sta je moglo da se pokrade.. Bilo je dosta price od ljudi koji su bili tamo .. Uglavnom nista nije funkcionisalo kako treba u organizaciji spasavanja ,a najvise bode u oci ovaj tender za ciscenje snega i tom firmom sa 4 kamiona... Obrni okreni ,banana drzava .. Vremenske prilike jesu zajebane ovih dana ,ali po meni nije smelo da dodje do toga da se stotine automobila nadju u smetovima i da na kraju neki politicari skupljaju poene ,pomazuci nekoj deci.. Umesto da je vec danas nadjen krivac za ne organizaciju ,oni nam pricaju o vremenu, a sta bi bilo da je palo pola metra snega ,ne smem ni da pomislim..

I da su odmah izvukli tog prvog, zaglavio bi se drugi, treci i tako redom, nemoze to niko da izkontrolise. Protiv ovakve sile samo preveremena obustava saobracaja bi bila adekvatno resenje, nije se moglo naslutiti da ce ovako biti!
Neznam dal sam dobro obavesten a to je da nema zrtava? a to je naj vaznije.

Onda su morali da obustave saobracaj u sredu u 20h kad je prvi auto zaglavljen i prva prijava upucena komunalnoj policiji , a ne posle nekih 10-15sati.. Ne zelim da sad pljuem po nekom ,mozda i nema razloga za to,moguce da bolje od ovog nije moglo, tako sam i mislo do veceras, ali kad sam cuo pricu ljudi koji su bili tamo.. Bem li ga ..Bitno je da nema zrtava , a o ovome cemo pricati dan dva i vec ce neki novi cirkus biti na tapetu :)

Moglo tu mnogo bolje da se reaguje,bar da ne ostaju masine bez goriva,da bude mlo bolja organizacija a ne da prebacuju krivicu s jednog na drugog.Tako daju nekoj firmi poso koja je totalno neodgovorna i nemaju potrbnu mehanizaciju.tu se vrte velike pare.

Pozdrav sa Jamala, Rusija. Ide temperatura do -60. :)
Snega ima koliko hocete. Kad udari-60 glava boli za minut.

635269765112870900_raz_20140201_75.jpg

635269764956003932_raz_20140201_73.jpg

635269763100152947_kor-zled_na_notranjskem-116.jpg

Ovako je kod nas u pola države
Kiša na led kod -1.
20 posto bez struje, mobiteli na mnogo mesta ne rade, od petka su se ispraznili akumulatori na stanicama...

vako je kod nas u pola države
Kiša na led kod -1.
20 posto bez struje, mobiteli na mnogo mesta ne rade, od petka su se ispraznili akumulatori na stanicama...

Ovo je katastrofa, ovde je isto padala i ledila, ali je ujutru značajno popustilo vreme i ledena kiša nije napravila značajnije probleme.

Ovako je juce izgledao put perlez stajicevo, sada je prohodan ali policija patrolira na njemu i dalje stoji zabrana saobracaja osim za hitne slucajeve.. to je drugi deo puta, a i prvi deo je u slicnom stanju..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh