Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za sutra vece,prekosutra se najavljuju neke padavine kod nas...Gledam centralni deo Srbije bi trebao da bude lepo pokvasen,uz to bi dobila i okolina Beograda e sad...videcemo!

111.gif

Samo da rokne:bravo:

Tu sam negde u zelenom krugu... valjda ce biti nesto... padavine od prethodnih dana zemlja upila kao 1x1.

Za sutra vece,prekosutra se najavljuju neke padavine kod nas...Gledam centralni deo Srbije bi trebao da bude lepo pokvasen,uz to bi dobila i okolina Beograda e sad...videcemo!
Ima li sanse i kod mene da porska malo,ako ni sta drugo?
Mada,usevi vec prave gotovo,juce sam isao u obilazak njiva,prezadovoljan sam kako izgledaju,al ne bi skodilo malo kise ni njima ni nama.

Sparina ,ubija.30 i neki stepen a vlaga preko 50% ,vetra uopšte nema.Sauna.

Sutra predveče ima šanse za jače padavine.Ako je Kimi tu ,nek objasni.

gfs06_totprec_036.gif

gfs06_totprec_039.gif

prec06_36.png

Poslednja izmena:
Da da...sutra popodne stize hladan front u sklopu ciklona sa severa Evrope.

S obzirom da ce tokom dana sutra ici i do +38C,kada front bude stigao na tako zagrejano tlo,i zahvaljujuci jakim parametrima za oluje,bice haos..

Mada,pozicija ovih obilnih padavina mi je vrlo cudna.Da je u pitanju jugozapadno strujanje,tu ne bi imalo sumnje...obilnijih padavina bi bilo ponegde po Vojvodini.

Medjutim,kao sto vidimo crta se uglavnom severozapadno strujanje,i to mi vuce da ce najjace padavine proci juznije,kroz Sumadiju.

kako god pogledam i ova se kisa moj dijo da promasi ako ne padne naredni dana imat ce mo pustinjku klimu kao u Sahari

Kod nas palo smešnih 3-4 litra/kvadratnom metru. Što je najžalosnije kukuruz je baš dobar, tek 10 posto je počelo da podgoreva, oplodio se ali ako mu ne padne biće silaže samo i to loše. Baš ovaj deo zapadne Srbije i Vojvodine zaobišle su bilo kakve ozbiljnije padavine. Sutra ako bude dobre kiše bez grada biće veselje inače bojim se da će ljudi uveliko rasprodati životinje, jer su već počeli sa prodajom.

A valjda ce i nas jednom dokaciti neka prava kisa.Kad vidim koliko su neki dobili kise ovih dana uhvati me muka,kod mene palo sve zajedno u nekoliko puta12-13 lit/m2.
Pa to je duplo vise od nasih 7 l/m2. Sad je vec kasno za soju, suncokret, kukuruz koji je propao. Imalo bi neke koristi za ove jos relativno drzece kukuruze.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh