Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas opet kiša iznenada ,po najvećem suncu lepo za videti,pada već 15 minuta stigla od subotice što je retko evo kako je počelo i sada prelazi u pljusak.Što je najbitnije stigla je sa strane gde je najveći deo atara.

al je čonopljance krenulo.

Šta ćeš mi smo naše ciganke pohvatali na vreme.:haha:

Sad sam bio na terenu gornji teren prema subotici preko 15 litara za nekih pola sata kiše a donji teren bliže sela slabije a dalje od sela nije palo ništa ali je zato juče otuda došla kiša pa je više natopila još uvek je blato u kukuruzu,sa onom kišom od juče sve ukupno negde oko 50 litara.:osmeh:

Poslednja izmena:
Kod mene u Temerinu jedva 15 litara za sve ove dane sto su najavljivali,nesto vise je dobio deo prema Sirigu juce.U mom delu atara juce 5 litara,danas ni u najavi.

Citam prethodne postove i dodje mi da se ujedem za d..e, kod za sve ove dane palo nepune 2l/m2!

Veci deo kukuruza je svoje otpevao posebno domaci hibrdi jedino se jos Pioneer D12 drzi, soja je za sada ok ali ako nepadne do Ilindana ima i one da podbaci.

Citam prethodne postove i dodje mi da se ujedem za d..e, kod za sve ove dane palo nepune 2l/m2!

Veci deo kukuruza je svoje otpevao posebno domaci hibrdi jedino se jos Pioneer D12 drzi, soja je za sada ok ali ako nepadne do Ilindana ima i one da podbaci.
mijat, tako je i ovdje kod nas, svi talasi prošli i neznam dali je sa sakupilo i te 2l/m2, za kukuruz više nema pomoći ali mislim i da su ove kiše bile zadnja šansa za soju, danas već puno lošije izgleda nego prije pet dana, a šta će tek biti kad upekne 35C

I ja sam u istom problemu sa sojom. Bila je počela da vene i sa ovih 9.5l koliko je dobila za sve ove dane dok je padala kiša se malo povratila. Ali očekujem da se taj efekat potpuno izgubi već posle ovog vikenda i visokih temperatura koje su najavljene...

Sa prolaskom ovog talasa i sa 2l. po m2 ,koja je pala u nedelju ,umrla je i zadnja nada za kišom.Vrućine se vraćaju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh