Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od 18 do 20h jaka kiša sa veoma intenzivnom grmljavinom, po slobodnoj procjeni palo je oko 30l. Mogu reći da je ova kiša spasila kukuruz.

A sve to sto je danas kod vas palo, samo sam gledao i pricao kolegi, gledaj samo molim te kako nas preskace.

Kimi ajde bacite neki pasulj za Donji Srem da znamo šta nam je očekivati.Dal da se besimo na tavanu međ šunjke ili da se davimo u ladnom pivu?!

U S. Pazovi, osim dela prema Golubincima (i kod mene kući), pao prepodne dobar pljusak, a ovde tek sada rominja neka sitna, neznam kako su prošli dalje kukuruzi, ali prema Inđiji ima koji su dobrim delom na zemlji, među njima i moj :sjasi:.
Kod mene ( Baštovanskoj ulici ) žešći pljusak ( jedno 10 lit ) sa jakim severo zapadnim vetrom porušilo mi ( tj ženi ) sve saksije sa prozora a za kukuruze neznam nisam bio u obilasku mada prema Inđiji mi je sve soja jel i ona na zemlji ? :sta:

Neznam za soju, nisam uspeo da vidim iz kola u pokretu, ali kukuruzi su žešće polegli, i vetar je bio sa severoistoka, jer su polegli u pravcu Golubinaca.

Dukej na kipovu je palo 30l po kvadratu a između Turije i Srbobrana ka Sirigu je lepo pokislo i naš deo atara ka Temerinu a selo i veći deo atara ništa.

Video sam na radaru da je tamo moglo biti dobre kiše. Al' u selu (i Razlevima gde su moje njive) ipak nije bilo više od 5l (kod mene u dvorištu 4.5 l/m2).

Neznam za soju, nisam uspeo da vidim iz kola u pokretu, ali kukuruzi su žešće polegli, i vetar je bio sa severoistoka, jer su polegli u pravcu Golubinaca.
Hvala Tesla u svakom slučaju :ppozdrav: šteta zbog kuruza najbolje su se držali do sad u ataru a sad ispade da nam je suđeno da niko ove godine nema "dobar "kukuruz, šta misliš jel ova kiša kasno i za soju ili ima još neke nade ?

Dukej na kipovu je palo 30l po kvadratu a između Turije i Srbobrana ka Sirigu je lepo pokislo i naš deo atara ka Temerinu a selo i veći deo atara ništa.

Deo atara ka Temerinskom je lepo kislo ali slabo pokislo. Dva sata je padala ali slaba, bas sam u to vreme bio na granici sa Temerinskim atarom i uz pomoć "štapa i kanapa" improvizovanom metodom izmerio negde oko 3l/kvadratu. Svima nama bi trebala onakva kao u Sirigu što se prosula ali ćemo izgleda pričekati.
Inače, od polovine atara ka selu danas ništa a za prethodna dva dana u dva navrata selo dobilo oko 7l.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh