Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene je palo 3.5 l/m2.

Nešto nije u redu sa ovom RHMZ radarskom slikom. Neki oblaci potpuno iščeznu sa radara, iako su u odrazu od pre 15 minuta postojali i bili prikazani crvenom bojom. (A nema šanse da takvi oblaci potpuno nestanu za 15 min.)

Problem je kada miš treba da učini nešto slami a nemože .To bi bio slučaj sa vama i ovom garom.:sjasi:

Kod nas nista od kise, vise se i nenadam... Srecom po mene soje nemam, kukuruz je rani sa ranom setvom iskoristio je valjda od majskih kisa nesto. Hteo da kupim kojesta da pravim skladiste, kanda cemo se pokriti usima i do jeseni 2013 nista od investicija.

Kod nas nista od kise, vise se i nenadam... Srecom po mene soje nemam, kukuruz je rani sa ranom setvom iskoristio je valjda od majskih kisa nesto. Hteo da kupim kojesta da pravim skladiste, kanda cemo se pokriti usima i do jeseni 2013 nista od investicija.

Pre bih rekao 2014 godine. Rod 2013. će morati da nekako pokrije preživljavanje, ko preživi...

A iz ove perspektive je jasno da će upotreba veštaka ove jeseni biti drastično smanjena, pa već u startu osakaćujemo rod 2013.

To nama u juzno backom regionu bas nista ne znaci. Kod nas kisa nikad ne dolazi sa istoka ili jugositoka. Kad dolazi dolazi ili iz pravca jugo-zapad, zapad, a redje sa severo-zapada.
Dakle i za danas nista od kise.

@dukej
Uradicu analize, svaka njiva ce dobiti sve. Sredstva se moraju naci, jer u suprotnom ce biti jos veca dubioza. Onaj ko se iskljucivo bavi poljoprivredom godina ce mu biti jako teska.
Evo i kod mene se oblaci, valjda ce nesto pasti...

123aka.jpg

Koliko vidim, ova prva oblačnost kreće se polako na istok, a ova druga što kod Bezdana ulazi izgleda da će da ponovi za njom ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh